Absolvent al FABBV – ASE in anul 2006, Rizea a lucrat pe parcursul facultatii in cadrul BRD, iar in ultimul an de facultate a facut pasul spre piata de capital, angajandu-se pe pozitia de broker la Estinvest Sucursala Bucuresti. In anul 2007 a inceput un nou proiect alaturi de Deltastock, un broker ce ofera servicii financiare pe pietele internationale. Din luna iulie a anului curent, ocupa functia de Branch Manager in cadrul Deltastock Sucursala Bucuresti.
I: Cine este Deltastock?
R: Deltastock este un broker ce ofera servicii pe pietele financiare internationale. De mai bine de 12 ani, compania noastra ofera servicii profesioniste de tranzactionare la nivel global. In Romania, Deltastock a deschis o sucursala in vara acestui an, fiind autorizati de catre C.N.V.M.
I: Care sunt solutiile pe care Deltastock le propune investitorilor romani?
R: Solutia pe care noi o propunem investitorilor romani este accesul la pietele financiare internationale, cu alte cuvinte accesul la o varietate de instrumente financiare. Clientii nostri pot tranzactiona in marja 68 de perechi valutare (Forex), metale pretioase (Aur si Argint), petrol, CFD-uri pe diferiti indici bursieri (DJIA, DAX, CAC40, NIKKEI etc), CFD-uri pe diferite actiuni listate pe piata americana, bursele din Europa de Vest, sau Asia. Investitorii pot realiza astfel strategii cu diferite grade de complexitate, putand astfel beneficia de miscarea in sus sau in jos a preturilor.
I: Exista apetit pentru astfel de servicii, in randul romanilor?
R: Interesul exista si este in crestere. Din ce in ce mai multi investitori se orienteaza spre pietele internationale, din dorinta de a tranzactiona o gama diversificata de instrumente financiare.
I: Este investitorul roman pregatit, din punct de vedere al cunostintelor, sa acceseze astfel de servicii si produse financiare?
R: Nivelul de cunostinte difera de la investitor la investitor. Sunt persoane care au deja un bagaj de cunostinte si sunt persoane incepatoare care se gasesc la un prim contact cu astfel de produse. Aici intervine insa rolul nostru, ca si furnizor al acestor servicii: avem obligatia sa le prezentam tuturor clientilor, sau potentialilor clienti, care sunt riscurile aferente tranzactionarii pe pietele financiare internationale. Totodata avem obligatia de a-i ghida, de a-i ajuta sa inteleaga fenomenul si sa ii calauzim in procesul de educatie.
I: Ce face Deltastock, cat mai concret, in acest sens?
R: Am demarat recent organizarea de webinarii- adica seminarii online, la care se poate participa de la orice calculator cu o conexiune de internet. Spre exemplu intre 23 Noiembrie si 3 Decembrie, realizam o serie de 4 webinarii, in care abordam diferite tematici. Aceste webinarii trebuie intelese ca un prim pas pe care investitorii il fac, ulterior fiind necesara studierea si aprofundarea fenomenului in mod individual de catre fiecare investitor in parte.
I: Care este ultima noutate de la Deltastock?
R: In momentul de fata Deltastock realizeaza o promotie: fiecare client nou care isi deschide un cont live de tranzactionare pana in data de 31 Decembrie, poate primi un bonus de 50% aplicat primei sume depuse.
I: Incearca Deltastock sa sfideze criza actuala, oferind un bonus de 50%?
R: Mai degraba as spune ca incercam sa venim in sprijinul clientilor nostri. In decursul celor 12 ani de la infiintare, Deltastock s-a dezvoltat fiind sustinuta de succesul clientilor sai. Dorim sa aplicam aceasta reteta si in continuare.
I: Puteti oferi mai multe detalii despre aceasta promotie?
R: Bonusul poate fi primit de orice client nou care depune minim 2.000 euro. Bonusul este de 50% aplicat primei depuneri. Fac precizarea ca suma maxima care se poate primi drept Bonus este de 5.000 euro. Pentru a putea retrage din acest Bonus, clientii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, prevazute in Termenii si Conditiile Promotiei. Bonusul acesta trebuie insa privit nu doar prin prisma sumei absolute pe care clientul o primeste pe cont.
I: La ce anume va referiti?
R: Dispunand de mai multi bani pe cont, investitorii pot realiza un management al riscurilor mult mai eficient. De asemenea daca intr-un anumit interval de timp investitorul reuseste sa realizeze un randament de x%, profitul in suma absoluta va fi mai mare pentru cei care au beneficiat si de acel bonus de 50%, deoarece randamentul de x% multiplica atat suma initiala depusa de client cat si bonusul primit.
I: Ati luat varianta in care clientul castiga. Dar in scenariul in care clientul pierde?
R: Am sa va raspund printr-un exemplu concret: Sa zicem ca un client depune 10.000 de euro pentru a primi bonusul maxim de 5,000 euro. Presupunem de asemenea ca acest trader foloseste stop-lossuri, limitandu-si pierderea la 200 euro pe o singura tranzactie. Cu alte cuvinte, cand intr-o tranzactie pierderea sa ajunge la 200 euro, traderul inchide tranzactia respectiva. In ipoteza in care depune 10.000 euro dar nu solicita primirea bonusului, suma sa ar fi echivalentul a 50 de tranzactii in care ar utiliza stop-lossul. In cazul in care pe langa cei 10.000 euro primeste si bonusul de 5.000 euro, suma totala de pe cont de 15.000 euro reprezinta echivalentul a 75 de tranzactii in care ar utiliza stop-lossul.
I: Alte noutati pentru viitor?
R: Pregatim doua proiecte noi pentru clienti, dar mai multe detalii le vom oferi publicului in momentul implementarii acestora.