„Va exista un plus semnificativ de transparenta la stabilirea pretului. Cel putin pe termen scurt par evidente avantajele tranzactionarii pe aceasta platforma”, a afirmat Daniela Lulache, citata de Mediafax.
„Exista si opinia ca, dupa atatea intarzieri, are sens sa ne gandim ca Fondul Proprietatea va ajunge pe o piata reglementata intr-un termen rezonabil si nu e bine sa alegem un sistem mult mai transparent decat este in prezent”, a mai spus Lulache.
Pe de alta parte, directorul FP aminteste ca administratorul privat desemnat, Franklin Templeton, si-a luat angajamentul sa listeze intr-un termen cat mai scurt actiunile fondului la Bursa de Valori Bucuresti.
Ea a aratat ca ar putea exista si anumite riscuri in ceea ce priveste platforma de tranzactionare ROTC, care nu functioneaza, cel putin la cum este definita in prezent, ca o piata reglementata.
Lulache a mai ridicat problema unei opinii definitive care s-ar impune din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) inainte de adoptarea unei eventuale decizii de catre actionarii FP.
Oficialul Fondului a adaugat ca actionarii trebuie sa adopte o hotarare avand toate elementele clarificate in ceea ce priveste ROTC, pentru ca tranzactionarea pe aceasta platforma va afecta averea lor personala.
Adunarea Generala a Asociatiei Brokerilor a aprobat, la inceputul lunii septembrie, infiintarea unui sistem extrabursier de tranzactionare, in special a actiunilor Fondului Proprietatea.