„Eu cred in viitorul Bursei de la Bucuresti, daca va fi suficient de desteapta sa devina o Bursa regionala, sa contribuie la transformarea Bucurestiului intr-un centru al regiunii”, a spus Patriciu.
„Bursa nu poate supravietui in conditiile actuale. Trebuie sa fie un loc de listare pentru companiile din micile economii din regiune ca Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Albania”, a continuat omul de afaceri.
El considera ca BVB ar ajunge astfel de la o piata de 20 milioane de locuitori, la una de 100 de milioane locuitori.
De asemenea, a mentionat ca firmele din regiune se vor lista la Atena sau la Viena, daca nu vor fi atrase sa se listeze la BVB.
„Daca se mentine la ceea ce are azi in portofoliu, Bursa va muri incet, incet”, a atras atentia Patriciu.
Omul de afaceri apreciaza ca BVB ar putea functiona ca bursa regionala, chiar daca va depasi granitele UE.
In acest sens, vor fi necesare masuri guvernamentale precum incheierea de tratate vamale si de evitare a dublei impuneri.
Patriciu mai spune ca Bursa trebuie sa stimuleze listarea a cat mai multor companii si sa devina mai sofisticata, sa ofere politici mai complexe de investitii.
„Trebuie sa fie mai sofisticata, mai moderna, sa nu astepti doar sa creasca pretul unei actiuni”, a mentionat omul de afaceri.
Totodata, Patriciu sustine si fuziunea Bursei de la Bucuresti cu cea de la Sibiu.
„Problema Bursei este ca trebuie sa se consolideze cu cea de la Sibiu. Mi se pare o prostie sa nu le pui la un loc”, a punctat Patriciu.
Printre avantajele fuziunii celor doua burse, Patriciu a spus ca acestea vor deveni mai lichide si se vor multiplica oportunitatile de investitii.
Intrebat daca intentioneaza sa listeze o noua companie la Bursa, Patriciu a raspuns ca „nu cotcodacesc inainte de a face oua, nicioadata”.