„Tinand cont ca ne aflam in lunile de vara, consider ca investitorii sunt destul de prezenti in piata, iar lichiditatea are un bun potential de crestere”, a declarat un oficial al bursei din Sibiu, conform NewsIn.
In clasamentul de lichiditate, investitorii au preferat derivativele construite pe activul suport al titlurilor Societatilor de Investitii Financiare (DESIF), DESIF 2 cu 23.763 contracte, DESIF 5 cu 22.900 de contracte, precum si cele pe actiunile Broker Cluj (DEBRK), cu 1.435 de contracte.
Pentru scadenta septembrie, derivativele DESIF 5 au fost cotate la 4,3149 lei/actiune, iar pentru scadenta decembrie – la 4,4199 lei/actiune. DESIF 5 scadente in decembrie au inchis al 4,7 lei/actiune.
Derivativa construita pe suportul activ al titlurilor SIF 2 Moldova – DESIF2 – a fost cotata pentru septembrie la 3,72 lei. Pentru finalul acestui an, DESIF 2 a inchis la un pret de 3,83 lei/actiune. DESIF 2 cu scadenta in martie a fost cotata la pretul de 4,10 lei/actiune.
Derivativele construite pe suportul titlurilor Broker Cluj – DEBRK – cu scadenta in septembrie au inchis la o valoare de 4,0111 lei/actiune. Pentru decembrie, DEBRK au continuat sa creasca pana la pretul de cotare la 4,05 lei/actiune.
La 1 iulie, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a lansat derivativele construite pe suportul activ al actiunilor Turbomecanica Bucuresti si cele construite pe aur. In prima saptamana, noile instrumente financiare derivate nu au inregistrat insa nici o tranzactie.