Pierderea neta inregistrata de Policolor Bucuresti in ultimul trimestru al anului 2006 a fost de 700.000 lei, in conditiile in care compania a inregistrat un profit net de 7,6 milioane lei in perioada similara a anului precedent, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori.
Cifra de afaceri a companiei in trimestrul al patrulea al anului 2006 a fost de 29,46 milioane lei, in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului precedent, cand Policolor a obtinut o cifra de afaceri de 22,5 milioane lei.
Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 141 milioane lei (41,7 milioane euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului precedent, cand Policolor a obtinut o cifra de afaceri de 108 milioane lei.
Piata de lacuri si vopsele va ajunge in urmatorii patru ani la circa 300 mil. euro, cu un nivel anual de crestere de circa 15%, impinsa de cresterea numarului de locuinte noi, precum si de intensificarea ritmului de renovare a caselor.
Compania are un capital social de peste 7 milioane lei (2 milioane euro). Titlurile societatii sunt listate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti, din ianuarie 2004, sub simbolul PCL. Actiunile companiei au incheiat sedinta de tranzactionare de joi la cotatia de 2,78 lei.
Compania este controlata de trei fonduri de investitii, care detin impreuna peste 82% din actiuni. Romanian Investment Fund Cyprus, controleaza 39,4%, Fondul Romano-American pentru Investitii, detine 33,3%, iar Romanian Reconstruction Cyprus, aproximativ 10% din actiuni.
Piata romaneasca a vopselelor este dominata de patru mari producatori: Kober, afacere pornita de la zero de Aurel Kober, Policolor, detinut de trei fonduri de investitii, Dufa Deutek, companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent, si Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu, in care fondul de investitii Oresa Ventures detine 49% din actiuni.
Investitiile in piata de lacuri si vopsele s-au intensificat incepand cu anul 2000, odata cu redresarea sectorului industrial de vopsele, cand s-a inregistrat, pentru prima data, o crestere de circa 5-10% a productiei nationale de vopsele, crestere datorata in principal revigorarii sectorului de constructii, potrivit jucatorilor de profil. Trendul de crestere de circa 10% s-a mentinut si in anii urmatori.