In perioada ianuarie-septembrie 2005, profiturile nete ale SIF-urilor au totalizat 67 mil. euro (242,5 mil. lei).
Cel mai mare profit net l-a inregistrat SIF Oltenia, cu un castig de 26,4 mil. euro (93,47 mil. lei), in crestere cu 80,3% comparativ cu primele trei trimestre din 2005. Pe pozitia a doua se situeaza SIF Banat-Crisana, cu un profit net de 25,8 mil. euro (91,4 mil. lei), cu 72,2% mai mare decat in primele noua luni din 2005, iar pe locul al treilea se claseaza SIF Muntenia, cu un castig de 22,85 mil. euro) 80,9 mil. lei), in crestere cu 81,8%.
Fiecare din cele cinci SIF-uri a incasat in acest an dividende in valoare de peste 9 mil. euro de la BCR si BRD, cele mai importante companii pe care le detin in portofolii.
Pe langa dividendele incasate de la societatile detinute in portofolii, o buna parte din profiturile SIF-urilor provind din vanzarea unor participatii importante. SIF Oltenia si SIF Muntenia si-au vandut la inceputul anului participatiile detinute la compania farmaceutica Sicomed Bucuresti (actualmente Zentiva). Ambele detineau pachete de peste 10% din actiunile Sicomed pentru care au incasat intre 12 si 15 milioane de euro.
La profitul SIF Banat-Crisana o contributie importanta a avut-o vanzarea participatiei de peste 10% detinuta la producatorul de tevi Silcotub Zalau, pentru circa 7 milioane de euro.
SIF Transilvania a obtinut la noua luni un profit net de 14,9 mil. euro (52,8 mil. lei), in crestere cu 45% fata de anul trecut. Societatea a vandut in ultimele luni mai multe pachete minoritare de actiuni pe care le detinea la o serie de hoteluri de pe litoral.
SIF Moldova este singura dintre SIF-uri care a inregistrat un profit mai mic decat anul trecut, doar 11,25 mil. euro (39,8 mil. lei), comparativ cu 14,53 mil. euro (52,9 mil. lei). Totusi, SIF Moldova nu a realizat in primele noua luni tranzactii importante pe piata de capital, profitul inregistrat provenind in cea mai mare parte din dividendele incasate de la societatile din portofoliu.