„Pentru anul 2009, Ropharma isi propune depasirea numarului de 100 de farmacii detinute si cresterea cifrei de afaceri cu 15 % fata de 2008”, a declarat Mihai Bratescu, administrator in cadrul societatii.
Reprezentantii companiei au mai anuntat ca fuziunea prin absorbtie intre Ropharma Brasov si societatile Farmaceutica Aesculap, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov, cu firma brasoveana (fosta Lassyfarm) in calitate de societate absorbanta, a fost admisa si inregistrata la Registrul Comertului.
In perioada urmatoare, fuziunea va fi supusa aprobarii Comisiei Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Dupa fuziune, capitalul social al societatii Ropharma SA s-a majorat cu 8,714 milioane lei, fiind in prezent de 12,652 milioane lei.
Actionarii societatilor absorbite vor primi actiuni ale Ropharma, beneficiind de acelasi regim ca si actiunile existente iar actiunile Ropharma (simbol IAFR) vor fi tranzactionate in continuare pe piata Rasdaq, a precizat Mihai Bratescu.
Reprezentantii Ropharma au spus ca in ciuda contextului actualei crize financiare, toti cei peste 700 de salariati ai companiilor care fuzioneaza vor fi preluati si mentinuti si chiar se vor urmari noi angajari.
Cele 3 societati pe actiuni (Ropharma, Farmaceutica Aesculap si Medica Bacau – n.r.), sunt foste oficii farmaceutice de stat, privatizate de catre Fondul Proprietatii de Stat (FPS, actualul AVAS – Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) in urma cu 10 ani, iar Global Pharmaceuticals SRL a fost infiintata prin initiativa privata in 1997.
Toate aceste 4 societati actioneaza pe piata farmaceutica a Romaniei prin 5 depozite de medicamente si 94 de farmacii, detinand si o capacitate de productie – Aesculap Prod Tg. Mures.
La baza deciziei de fuziune au stat ratiuni economice si de strategie operationala, respectiv eficientizarea actului decizional al echipei manageriale, imbunatatirea politicii comerciale si de marketing, cresterea puterii de negociere, marirea puterii financiare.