El apreciaza ca scaderea a fost determinata de teama pe termen scurt ca criza datoriei suverane se va propaga.
„Sezonul anuntarii castigurilor se apropie de final in Europa si SUA, iar rezultatele dezvaluie surprize pozitive semnificative (in partea superioara). Ne asteptam ca acest model sa se repete cel putin in urmatorul sezon si, posibil, in urmatoarele doua sezoane, sa duca actiunile mai sus”, a mentionat reprezentantul Saxo Bank.
„Oricum, cand vom intra cu totul in a doua parte a anului, ne asteptam ca actiunile sa se intoarca la nivelurile actuale ca urmare a unui ‘vant potrivnic’ de la nivel macro”, a mai spus Christian Blaabjerg.
El a adaugat ca aproape toate cele 500 de companii din indicele american Standard &Poors 500 au raportat rezultate in crestere, ajungand sa depaseasca asteptarile Saxo Bank ridicate si sa le spulbere pe cele ale analistilor:
Astfel, 77% din toate companiile au depasit asteptarile, doar 7% au raportat castiguri conform estimarilor si doar 16% din toate companiile au avut rezultate sub asteptari.
Veniturile au fost tiltlul cheie al acestui trimestru, in timp ce continuam sa vedem companii care isi depasesc estimarile datorita reducerii costurilor, a mai spus reprezentantul Saxo Bank.
El apreciaza costurile fortei de munca scazute, ceea ce demonstreaza o continua lipsa a angajarilor si precautie in randurile majoritatii companiilor.
Principalul motor al revenirii din ultimele 18 luni a fost semnificativa subevaluare a consolidarii veniturilor companiilor, iar intrebarea care se mentine este pana unde va continua aceasta puternica subevaluare a rezultatelor financiare ale companiilor.
„Ne asteptam ca acest trend sa continue si in urmatoarele trimestre. Negativismul si scepticismul cu privire la profiturile companiilor raman destul de ridicate, iar acest lucru inseamna ca majoritatea companiilor vor continua sa aiba rezultate mai bune decat asteptarile ceea ce va conduce la cresterea actiunilor”, a conchis reprezentantul Saxo Bank.