Cererea de chemare in judecata a Guvernului a fost depusa la Curtea de Apel Bucuresti, iar termenul de judecata a fost stabilit pentru 30 mai 2011, potrivit unui comunicat al Sibex, citat de Mediafax.
Bursa de la Sibiu a solicitat, la inceputul lunii octombrie, Guvernului modificarea deciziei de listare a Romgaz, insa Executivul nu a revenit asupra deciziei.
Ulterior, la 22 octombrie, presedintele CA si directorul general al Sibex, Teodor Ancuta, a anuntat ca ar putea ataca in instanta decizia Guvernului, invocand ca prin precizarea listarii Romgaz la BVB s-ar crea o discriminare fata de Bursa de la Sibiu.
Atunci, Ancuta spunea ca statul ar trebui sa organizeze o licitatie pentru selectarea bursei pe care sa fie listata compania Romgaz.
Sibex administreaza de la inceputul anului si o piata spot, unde in prezent sunt listate numai titlurile proprii.
Sibex mizeaza in atragerea Romgaz si a altor companii pe suportul acordat de bursa din Varsovia, cu care are un parteneriat, inclusiv pentru listari duble pe ambele burse.
Guvernul a decis la inceputul lunii august inceperea procedurilor de vanzare la bursa a 15% din actiunile Romgaz, prin oferta publica initiala, precum si a unor pachete similare la companiile Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), si a 9,84% din titlurile OMV Petrom (SNP).
Romgaz este unul dintre cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, alaturi de OMV Petrom, si a avut in 2009 afaceri de aproape 3,2 miliarde lei si un profit net de 572,5 milioane lei.
Statul detine, prin Ministerul Economiei, 85% din actiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea 15%.