Suma rămasă din bugetul de 35 de milioane de euro alocați prin PNRR companiilor care doresc să investească la Bursa de Valori București (BVB), prin programul „Listarea la bursă a întreprinderilor” vor putea fi utilizați pentru tinerii care doresc să se listeze la bursa locală, a spus Csilla Hegedus, secretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europe, scrie economica.net.
Potrivit secretarului de stat, în acest proiect ar putea fi incluși aproximativ 20.000 de tineri care au deja cunoștințe din domeniul bursei și care ar putea accesa granturi în valoare de 1.000 de euro, pe care să îi investească pentru o perioadă de 4 ani.
„Nu credem că vom folosi acești 35 de milioane de euro, pentru că nu avem cum. De aceea, am vrea să facem un proiect combinat care să aibă o parte educațională în acest domeniu, respectiv să ajutăm în jur de 20.000 de tineri să fie investitori la bursă.
Ne-am gândit – e un gând care se poate modifica după consultări și după ce planificăm efectiv această măsură – să le oferim 1.000 de euro ca un grant, dacă ei investesc 1.000 de euro la bursă. Trebuie să stea 4 ani- deci 250 de euro pe an, dar partea de educație, de training, trebuie să preceadă. Altfel, ei se vor juca la bursă și nu vom avea rezultatele dorite.”, a spus ea.
În intervalul 6 martie – 6 aprile, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, firmele antreprenorilor români, inclusiv IMM-uri, pot depune proiecte pentru a primi granturi în cadrul apelului de proiecte ”Listarea la bursă a întreprinderilor” din cadrul Pilonului III, Componenta C9 (Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare), Investiția I3 (Scheme de ajutor pentru sectorul privat), Măsura 2 (Schemă de minimis pentru ajutarea firmelor din România în procesul de listare la bursă).
Sunt disponibili, în total, 35 de milioane de euro pentru aproximativ 280 de companii, care pot accesa fonduri nerambursabile pentru a-și acoperi aproximativ 70% din cheltuielile eligibile legate de emiterea de noi acțiuni care se încadrează în condițiile Bursei de Valori București.
Banii se acordă pe principiul primul venit – primul servit, și asigură acoperirea cheltuielilor cu:
Suma totală eligibilă a asistenței financiare nerambursabile este de 25.000 euro (fără TVA) pentru proiectele care au în vedere listarea unei oferte publice inițiale primare prin Sistemul Multilateral de Tranzacționare administrat de Bursa de Valori București și de 200.000 euro (fără TVA) pentru proiectele care vizează listarea unei oferte publice inițiale primare pe Piața Reglementată administrată de Bursei de Valori București.
Te-ar mai putea interesa și: Lidl dă lovitura fără precedent în România și investește aproape 50 de milioane de euro într-un depozit de 8 hectare. Investiția mamut a nemților va fi într-o locație complet neașteptată!