Actionarul majoritar le va trimite actionarilor minoritari banii prin mandat postal, chiar daca ei nu solicita acest lucru. Silcotub este a doua societate de la Bursa care se delisteaza prin „squeeze out”, dupa Eurom Bank, care a derulat o procedura similara in luna mai pentru delistarea de pe RASDAQ.
Prin aceasta procedura, actionarul majoritar se asigura ca in companie nu vor ramane actionari captivi, adica actionari minoritari care nu au la dispozitie metode de a iesi din companie.
Tenaris, care controleaza circa 96,5% din actiunile Silcotub, a derulat in luna septembrie o oferta publica pentru restul de 3,5% din actiuni si are dreptul, conform legislatiei pietei de capital, sa delisteze compania si sa ceara actionarilor minoritari sa-i vanda actiunile la un pret stabilit de un evaluator independent.
Actionarii minoritari vor putea comunica pana la data de 9 ianuarie modul in care doresc sa le fie efectuata plata. In caz contrar, ei vor primi banii prin mandat postal la adresa mentionata in registrul consolidat al actionarilor companiei. Intermediarul procedurii este societatea de brokeraj EFG Eurobank Securities.
Actiunile Silcotub au fost suspendate de la tranzactionare pe data de 14 decembrie, in vederea demararii procedurii de delistare. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 25,4 lei/actiune. Pretul oferit de Tenaris este cu 8,2% mai mare.
Silcotub, care produce tevi din otel pentru exploatarile de petrol si gaze si pentru sectorul constructiilor, a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit net de 33,9 mil. lei (9,6 mil. euro), de peste 5 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, la o cifra de afaceri de 469,2 mil. lei (132,5 mil. euro).