Reprezentantii companiei au explicat rezultatele din 2009 prin scaderea cererii de sisteme pentru instalatii si constructii. Astfel, pietele pe care Teraplast activeaza au inregistrat in anul 2009 scaderi cuprinse intre 20% si 35%, se arata intr-un comunicat privind rezultatele preliminarii ale companiei.
„Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru pentru pietele pe care Teraplast activeaza, din cauza lipsei de finantare din partea institutiilor bancare pentru proiectele private, dar si din cauza dificultatii cu care institutiile statului au accesat cofinantarea pentru proiectele publice. Cu toate acestea am reusit ca in 2009 sa obtinem rezultate apropiate de ceea ce ne-am propus in bugetul de venituri si cheltuieli”, a declarat Florin Urite, director general Teraplast.
Contractia economica va continua si in primele luni ale anului, o revigorare fiind anticipata doar pentru al doilea semestru din 2010, apreciaza reprezentantii Teraplast, care mizeaza in special pe sectorul de infrastructura si pe partenerii si distribuitorii companiei, in timp ce pe segmentul proiectelor rezidentiale si nonrezidentiale nu se asteapta la evolutii mai bune decat pana acum.
Compania Teraplast face parte din grupul Teraplast Bistrita, care mai include pe langa Teraplast si subsidiarele sale Plastsistem si Politub.
Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.
Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 31 decembrie 2009, sunt Dorel Goia (34,27%), Emanoil Viciu (15,12%) si SIF Banat-Crisana (11,39%).