“Decizia Tradeville de a aduce actiuni ale unor companii importante pe plan international a fost luata ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clientilor, de a tranzactiona intr-o modalitate mai facila titluri listate pe cele mai importante burse internationale. Tradeville va activa in calitate de market maker pentru acesti trei emitenti in vederea asigurarii conditiilor de lichiditate”, a declarat, intr-un comunicat, Mihaela Biciu, director general Tradeville.
Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele trei companii. Investitorii vor putea tranzactiona actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom in cel mai scurt timp posibil, dupa finalizarea formalitatilor procedurale.
E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilitati la nivel global, cu o capitalizare de piata de peste 40 de mld euro si cu afaceri de aproximativ 100 mld euro pe an. Operatiunile companiei sunt administrate la nivel central de unitatea E.ON AG din Dusseldorf Germania care planifica strategia companiei, coordoneaza afacerile la nivel global si asigura finantarea. Operatiunile sunt impartite in cinci unitati globale, in fuctie de specificul activitatii, astfel: energie conventionala, energie regenerabila, constructii si tehnologie, gaze natural si trading.
Bayer AG este in prezent organizata ca o companie tip “holding” cu operatiuni diversificate in domeniul chimiei, desi si-a construit reputatia in domeniul farmaceutic cu produse ce au ramas puncte de referinta, precum aspirina.
Cu sediul central in Leverkusen (Germania), compania opereaza la nivel global atat in mod direct, cat si in diverse asocieri, in Europa, America, Africa (inclusiv Orientul Mijlociu) si in regiunea Asia/Pacific. Bayer AG este structurata in trei divizii: Bayer HealthCare dedicata cercetarii si productiei in domeniul farmaceuticii umane si animale, Bayer CropScience pentru producerea diverselor tipuri de pesticide, ierbicide si fungicide si Bayer MaterialScience, producator si dezvoltator de polimeri si solutii pentru diverse aplicatii ale chimiei. Aceste trei mari divizii de afaceri sunt sustinute de trei companii de servicii, in speta Bayer Business Services, Bayer Technology Services si Currenta.
Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central in Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicatii, oferind clientilor sai din intreaga lume un portofoliu de servicii in domeniul telecomunicatiilor si tehnologiei informatiei (IT). Deutsche Telekom AG este prezenta in aproximativ 50 de tari si opereaza prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate si asociatii in participatiune.
Dupa ce a cedat divizia T-Mobile USA, compania opereaza in prezent prin intermediul a 4 mari divizii: Germania (care ofera servicii de telecomunicatii fixe si mobile in tara de origine a grupului), Europa (acoperind serviciile de telecomunicatii internationale pentru celelalte segmente ale DT si telecomunicatii mobile in Marea Britanie, Polonia, Olanda, Republica Ceha si Austria.), Europa de Sud si Est (oferind servicii de telecomunicatii fixe si mobile in Ungaria, Croatia, Slovacia, Grecia, Romania – prin Romtelecom si Cosmote, Bulgaria, Albania, Macedonia si Muntenegru) si Systems Solutions (care prin T-Systems International GmbH ofera solutii integrate de comunicatii si tehnologia informatiei pentru diverse entitati guvernamentale si corporatii ce opereaza la nivel transnational).