Aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor din septembrie 2010, programul de rascumparare este un instrument des folosit de fondurile de investitii de tip inchis pentru a creste valoarea pentru actionari prin permiterea achizitionarii de pe piata de catre Fond a unor pachete de actiuni proprii.
Orice rascumparare de actiuni va fi facuta publica ulterior, dar nu mai tarziu de sfarsitul celei de-a saptea sesiuni de tranzactionare de la data executarii tranzactiei.
Actionarii Fondului au aprobat rascumpararea a maximum 10% din actiunile existente, pana la 1 martie 2012. Actiunile pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 0,2 lei si 1,5 lei pe actiune. Nu pot fi cumparate actiuni decat daca acestea se tranzactioneaza la un discount fata de Valoarea Unitara a Activului Net.
Fondul nu poate cumpara intr-o singura zi mai mult de 25% din volumul mediu zilnic de actiuni tranzactionate.
Potrivit situatiilor financiare de la data de 31 decembrie 2010, Fondul dispune de 120,3 milioane de lei care ar putea fi folositi pentru rascumpararea de actiuni. Aceasta suma poate creste cu profitul distribuibil disponibil pentru anul 2010, neplatit prin dividende, in functie de decizia actionarilor.
Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist.
In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.