- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Canicula ar putea lăsa oamenii fără alimente! Risc de penurie din cauza temperaturilor severe

05 Aug, 12:15 • Bugiu ⁠Ana Maria
Canicula face ravagii în multe regiuni din Europa. Există riscul unei penurii de alimente în următoarea perioadă.
Canicula ar putea lăsa oamenii fără alimente! Risc de penurie din cauza temperaturilor severe

Revine riscul unei penurii de alimente în condițiile în care canicula și seceta afectează țările din Europa care produc cereale, porumb, ulei de măsline și fructe, informează economedia.ro.

Te-ar putea interesa și: Alimentele ce trebuie evitate pe caniculă. De ce să nu le consumăm sub nicio formă

foto: revine riscul unei penurii de alimente

Risc de penurie de alimente din cauza temperaturilor severe

Canicula a sacrificat multe regiuni din Europa în această perioadă, existând riscul unei penurii de alimente. Insula Sicilia, din Italia, se confruntă cu o secetă prelungită, care afectează grav producția.

Au fost distruse o mare parte dintre furajele produse, însă situația a atins nivelul maxim atunci când au constatat că există mari dificultăți în colectarea apei și a hranei pentru animale.

Fermierii spun că există posibilitatea de a vinde animalele, fiind forțați de aceste situații, în special în cazul în care canicula va continua. Aceasta este cea mai gravă secetă din ultimii 20 de ani, în Sicilia.

Canicula a afectat și țara noastră, Guvernul român cerând sprijin financiar de la UE în valoare de cel puțin 500 de milioane de euro pentru acoperirea pagubelor suferite de lumea agricolă a țării pe o suprafață de peste 4,9 milioane de hectare cu culturi de porumb și floarea soarelui.

Temperaturile vor ajunge din nou până la 40 de grade Celsius, fiind foarte periculos pentru ​​rezervele de apă pe care solul le păstrează în mod normal. Căldura le poate seca.

Și Ucraina a fost afectată, în ceea ce privește producția de cereale. Din cauza războiului, statul are dificultăți în a transporta producția. Probleme sunt și cu temperatura, care atinge 38 de grade Celsius, aflându-se în detrimentul producției, care a scăzut cu 20% până la 30%.

Provincia Chiapas, din Mexic, are și ea probleme. A fost afectată producția de cafea, ceea ce înseamnă că prețul va rămâne ridicat.

Cu toate acestea, după cum subliniază un reportaj realizat în acest sens de Deutsche Welle, în ciuda secetei și a căldurii din sudul și estul Europei, prețurile alimentelor de pe piața mondială nu par să crească agresiv.

Te-ar putea interesa și: Ce alimente recomandă Mihaela Bilic pe timpul verii. Sunt sănătoase și ajută organismul să facă față mai ușor căldurii