- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care angajaţi câştigă cei mai puţini bani. Topul celor mai mici salarii din România

28 Feb, 18:13 • Cornel Ghimeșan
În România sunt aproximativ 5,7 milioane de angajați activi, iar situația salarială a acestora variază considerabil în funcție de domeniul de activitate. Deși salariul minim pe economie a crescut la 3.300 de lei brut, există categorii de angajați care încasează mult sub salariul mediu net înregistrat la finalul anului 2023, care a ajuns la 5.079 lei.
Care angajaţi câştigă cei mai puţini bani. Topul celor mai mici salarii din România

Care angajaţi câştigă cei mai puţini bani. În timp ce anumite domenii precum fabricarea produselor de cocserie și produselor petroliere sau industria IT înregistrează salarii medii nete semnificative, există și sectoare în care angajații câștigă mult sub media națională.

Care angajaţi câştigă cei mai puţini bani în România

Conform wall-street.ro, cele mai mici salarii din economie sunt obținute în principal de lucrătorii din următoarele domenii:

Aceste date, furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), evidențiază discrepanțele salariale din diversele sectoare ale economiei românești și necesitatea unor măsuri pentru asigurarea unor condiții de muncă echitabile pentru toți angajații.

Citeşte şi: Marcel Boloș confirmă schimbarea anului pentru beneficiarii de pensie. „Au fost bugetați banii!”

Pe de altă parte, scăderile salariului mediu net faţă de luna noiembrie 2023 au fost determinate de acordarea în luna precedentă de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost determinate de nerealizările de producție ori de încasările mai mici (în funcție de contracte/proiecte), potrivit datelor de la INS.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu face marele anunț pentru 5 milioane de pensionari! „Aprobăm normele de aplicare a legii”

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult