- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cât costă o ciorbă de fasole în bol de pâine pe Valea Prahovei, în 2024. Preţurile au explodat în Sinaia şi Buşteni

20 Jan, 23:15 • Dobran Viorel
Meteorologii anunţă iar ninsori şi un nou strat de zăpadă la munte, astfel că o ciorbă de fasole în pâine la capătul pârtiilor de pe Valea Prahovei nu poate să fie decât delicioasă.
Cât costă o ciorbă de fasole în bol de pâine pe Valea Prahovei, în 2024. Preţurile au explodat în Sinaia şi Buşteni

Prețurile pe care turiștii trebuie să le achite în Valea Prahovei, în anul 2024, sunt piperate. Nu oricine își permite să petreacă aici zilele libere. Chiar și mâncarea s-a scumpit. Care este prețul unei ciorbe de fasole în bol de pâine în 2024, în Bușteni și Sinaia.

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut, românii aleg să își petreacă zilele libere de weekend la munte, în zone în care ninsoarea este încă prezentă.

Totuși, în zonele de munte încă mai ninge, iar stratul de zăpadă depus îi încântă pe toți cei pasionați de sezonul rece. Românii care aleg să își petreacă zilele libere în astfel de locuri optează pentru regiuni și stațiuni cunoscute din țară, cum ar fi Valea Prahovei.

Evoluția prețurilor în stațiunile  de pe Valea Prahovei

Prețurile s-au scumpit nu numai în Valea Prahovei, ci și în alte regiuni atractive din punct de vedere turistic pentru călători. Creșterea costurilor s-a făcut resimțită în ultimii ani de zile, având în vedere circumstanțele economice sensibile cu care ne-am confruntat.

Nu oricine își permite să stea în vacanță cap-coadă în stațiunile turistice din România, din păcate. Prețurile aferente cazării, mâncării și vizitării sau practicării anumitor activități specifice sezonului de iarnă pot să îi pună pe mulți conaționali în dilemă, potrivit prognozei specialiștilor, scrie playtech.ro.

Majoritatea românilor care merg la munte în această perioadă aleg să își petreacă vacanțele pe pârtii de mare altitudine. Nu toate sunt deschise celor interesați să practice sporturi de iarnă. În plus, costurile aferente acestora nu sunt accesibile tuturor turiștilor.

După valul de aer polar, vremea se schimbă în România. ANM anunță prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi pe Valea Prahovei

De exemplu, în Sinaia, doar 4 din totalul celor 25 de pârtii sunt deschise turiștilor. O zi de schi pe pârtiile din stațiunea amintită costă, în anul 2024, nu mai puțin de 210 lei, tariful în cauză fiind stabilit pentru zilele lucrătoare. În weekend, prețurile cresc, atingând suma de 230 lei.

Află detalii: Cât costă o zi de schi în Sinaia în 2024. Prețurile au crescut. Puțini români își mai permit

Valea Prahovei: Prețul unei ciorbe cu pâine și smântână în 2024

Nu doar activitățile de iarnă s-au scumpit, ci și alte costuri, cum ar fi cele pe care turiștii trebuie să le achite pentru a mânca un preparat îndestulător.

O ciorbă de văcuță în Sinaia, în anul 2024, costă în jur de 25 de lei, fără pâine și smântână. Cu aceste două ultime preparate adăugate în mâncare, costul total ajunge undeva la 35 de lei.

Cele mai mari prețuri la acest capitol au fost raportate, în anul 2024, în Sinaia. Nu este singurul loc în care costurile s-au scumpit însă. Te-ai întrebat care este prețul unei ciorbe de fasole în bol de pâine în 2024, în stațiunile montane din România?

O ciorbă de fasole în bol de pâine, aici, precum și în Bușteni, costă la fel ca în cazul celei cu smântână și pâine, respectiv între 25 și 35 de lei.

Cât costă un sejur în Poiana Brașov în 2024. În Austria sau Bulgaria prețurile sunt mai mici

Românii știu că dacă vor să petreacă un sejur de neuitat la munte, atunci stațiunea Poiana Brașov reprezintă cea mai bună variantă, mai ales dacă aceștia își doresc să petreacă timp și pe pârtie. Poiana Brașov este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din România, cunoscută pentru condițiile de înaltă calitate, dar și pentru prețurile piperate pe care vizitatorii trebuie să le plătească.

Cât a ajuns să coste un sejur în Poiana Brașov în 2024

Poiana Brașov se află pe primele locuri din topul românilor atunci când vine vorba de cele mai apreciate stațiuni montane din România, chiar dacă prețurile puse la dispoziție de către hotelieri sunt piperate. Un sejur de 10 zile în Poiana Brașov poate ajunge la valori surprinzătoare, fiind asemănător cu un sejur în destinații turistice precum Thailanda sau Miami, dar și alte destinații montane cunoscute din Europa, precum Innsbruck, în Austria, sau Bansko în Bulgaria.

Poiana Braşov, mai scumpă ca Valea Prahovei

Românii sunt dispuși să scoată sume importante din portofel dacă își doresc să aibă parte de una dintre cele mai frumoase experiențe din viața lor, dar să și bucure de pasiunea lor pentru sporturile de iarnă.

O noapte de cazare într-un hotel de 3 stele din Poiana Brașov poate să coste 4.525 lei, în timp ce românii pot să plătească 2.500 de lei pentru șapte nopți în Austria, oferte mai ieftine fiind găsite și în Bulgaria, unde un sejur pentru o săptămână începe de la 850 de lei.

Un sejur de 10 zile într-un hotel de 3 stele poate ajunge la 10.000 de euro, în timp ce un sejur de 10 zile la un hotel de 4 stele poate ajunge la 8.500 de lei, iar românii încep să se gândească tot mai serios să caute stațiuni montane mai prietenoase cu portofelul, însă nu cred că acestea se află în România.

Cu cât au crescut tarifele hotelierilor în România

România a avut nevoie de câțiva ani pentru a își reveni după declinul din anul 2020, atunci când a avut loc pandemia de coronavirus, iar inflația nu i-a ajutat pe patronii hotelurilor, fiind nevoiți să își crească tarifele. Călin Ile este președintele de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România, iar acesta a observat o mărire foarte mare a prețurilor, însă reprezintă o practică în Europa, în special după pandemia ce a afectat acest domeniu.

A început infernul pe străzile din România. Traficul pe Valea Prahovei este complet paralizat

Acesta recunoaște că există situații în care există anumite extreme când vine vorba de prețuri, ce vine din lipsa de comunicare a persoanelor din turism. „Tarifele se vor ajusta, din ce în ce mai mult, în funcție de cererea și oferta de pe piață. Credem că sunt și operatori care exagerează și sperăm că piața îi va taxa pe cei care practică tarife necorelate cu calitatea serviciilor pe care le oferă.”, a declarat Călin Ile, președintele de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România, potrivit romania.europalibera.org .

Și românii ce își doresc să petreacă un sejur în țara lor natală sunt uimiți de prețurile exagerate, dar și de reacția industriei ospitalității, fiind vizați în special hotelierii ce nu au clienți pe parcursul anului, însă care își mențin prețuri inaccesibile pentru majoritatea populației.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Șase pietoni, printre care doi minori, izbiți de un șofer beat și posibil drogat în Argeș
Șase pietoni, printre care doi minori, izbiți de un șofer beat și posibil drogat în Argeș
A doua zi de Crăciun: Ce e interzis să faci în ziua Soborului Maicii Domnului. Tradiții, superstiții și interdicții
A doua zi de Crăciun: Ce e interzis să faci în ziua Soborului Maicii Domnului. Tradiții, superstiții ...
Cum a pierdut Anamaria Prodan sume incredibile la jocuri de noroc, la 20 de ani: „Mi-am vândut un apartament”
Cum a pierdut Anamaria Prodan sume incredibile la jocuri de noroc, la 20 de ani: „Mi-am vândut un ...
Geanta unei angajate de-a lui Pescobar și-a pierdut geanta în București. Patronul Tavernei Racilor oferă o sumă record persoanei ce o înapoiază
Geanta unei angajate de-a lui Pescobar și-a pierdut geanta în București. Patronul Tavernei Racilor ...
Horoscop. Cele trei zodii care vor străluci în noaptea de Revelion. Toate privirile se vor aținti asupra lor
Horoscop. Cele trei zodii care vor străluci în noaptea de Revelion. Toate privirile se vor aținti ...
Proprietarii de mașini vor trebui să plătească mai mulți bani de la 1 ianuarie 2025. Tarifele se majorează considerabil
Proprietarii de mașini vor trebui să plătească mai mulți bani de la 1 ianuarie 2025. Tarifele se ...
Un bolid de lux a intrat frontal într-o mașină de poliție, în Maramureș. Trei agenți au fost grav răniți în noaptea de Crăciun
Un bolid de lux a intrat frontal într-o mașină de poliție, în Maramureș. Trei agenți au fost grav ...
Ce fac acum starurile din filmul „Singur Acasă”. S-au confruntat cu traume, dependență de droguri și eșecuri pe plan profesional
Ce fac acum starurile din filmul „Singur Acasă”. S-au confruntat cu traume, dependență de droguri ...
Elicea unei centrale eoliene aproape că s-a prăbușit peste un cămin de bătrâni din Constanța. 72 de vârstnici au fost evacuați
Elicea unei centrale eoliene aproape că s-a prăbușit peste un cămin de bătrâni din Constanța. ...
Călin Georgescu, despre cum a cucerit-o pe soția sa, Cristela: „Ne-am cunoscut prin același sistem denumit astăzi globalist”
Călin Georgescu, despre cum a cucerit-o pe soția sa, Cristela: „Ne-am cunoscut prin același sistem ...
Porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza intensificării vântului. Cum este vremea în România joi, 26 decembrie
Porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza intensificării vântului. Cum este vremea în ...
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Donald Trump îl numește pe Kevin Cabrera ambasador în Panama, pe fondul presiunilor asupra tarifelor pentru Canalul Panama
Donald Trump îl numește pe Kevin Cabrera ambasador în Panama, pe fondul presiunilor asupra tarifelor ...
Cum o monedă de 100 de lei din anii ’90 îți asigura un trai luxos! Cât valorează acum și ce diferență uriașă există
Cum o monedă de 100 de lei din anii ’90 îți asigura un trai luxos! Cât valorează acum și ...
De ce ne uităm iar și iar la aceleași filme? Secretul din spatele succesului „Singur Acasă” dezvăluit!
De ce ne uităm iar și iar la aceleași filme? Secretul din spatele succesului „Singur Acasă” dezvăluit!
Pericol uriaș în munții Bucegi și Făgăraș. Salvamontiștii avertizează – Risc major de avalanșă
Pericol uriaș în munții Bucegi și Făgăraș. Salvamontiștii avertizează – Risc major de avalanșă
Ucraina, lăsată fără lumină de Crăciun, din cauza atacurilor rusești: „Ce ar putea fi mai inuman?”
Ucraina, lăsată fără lumină de Crăciun, din cauza atacurilor rusești: „Ce ar putea fi mai inuman?”
Unde sunt realizate produsele Balea din DM, de fapt. Ce le face atât de populare în rândul românilor
Unde sunt realizate produsele Balea din DM, de fapt. Ce le face atât de populare în rândul românilor