- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Câți bani poți scoate de la bancomate într-o zi, în România. Ce limite au impus BCR, BRD, BT și ING

14 Oct, 10:00 • Andrei Alina
Români au renunțat la ideea de a păstra banii la saltea și și-au deschis conturi în care își țin economiile sau își primesc salariul lunar. Însă sunt și situații în care ai nevoie de bani cash. Tu știi câți bani poți scoate într-o zi de la bancomat? Fiecare bancă are propria politică privind extragerile. ING, BCR și BRD au cele mai mari limite.
Câți bani poți scoate de la bancomate într-o zi, în România. Ce limite au impus BCR, BRD, BT și ING

Banca Comercială Română – BCR a impus o limită de 3.000 de lei, bani care pot fi retrași într-o zi. Clienții BCR pot modifica această limită în funcție de cardul pe care îl au. Limita maximă pentru care se poate opta este de 10.000 de lei.

De asemenea, BCR Romania a lansat recent o nouă versiune a aplicatiei George care aduce un design proaspat pentru functionalitatile George Tips si Moneyback, oferind astfel o experienta vizuala imbunatatita si mai placuta.

Utilizatorii aplicației vor beneficia, de asemenea, de noi optiuni practice. Una dintre ele este posibilitatea de a semna multiple plati direct din aplicatie, simplificand astfel procesul de efectuare a tranzactiilor financiare, scrie idevice.ro.

Totodată, BCR Romania a anunțat că utilizatorii vor putea exclude anumite tranzactii din analiza financiara, pentru a obtine o imagine mai relevanta si mai personalizata a cheltuielilor lor. Aceasta functionalitate este deosebit de utila pentru cei care doresc sa isi organizeze bugetul mai eficient, eliminand tranzactiile care nu sunt reprezentative pentru cheltuielile lor curente.

Utilizatorii George de la BCR vor avea acum posibilitatea de a administra dispozitivele pe care este instalată aplicația direct din fluxul de activare, ceea ce le ofera mai mult control si flexibilitate asupra conturilor lor. Functia aceasta le va permite utilizatorilor sa vada toate dispozitivele conectate, sa le gestioneze sau sa le elimine.

Citește și: Prognoza BNR pentru 2024 – 2026. Rata inflației e în scădere, în ciuda unor fluctuații recente

Tinerii care dețin carduri BRD ISIC pot retrage maxim 2.000 de lei pe zi, iar clienții BRD care au carduri Visa Electron pot retrage maxim 4.000 de lei.

În cazul cardurilor BRD Mastercard Standard, limita este de 7.000 de lei pe zi. Clienții BRD care vor să retragă mai mult de 10.000 de lei pe zi, pot face asta abia după ce s-au programat la ghișeu și au trecut 24 de ore de la programare.

Citește și: Cum plătesc românii o taxă de şapte lei pe zi fără să ştie. Sunt afectaţi atât angajaţii, cât şi pensionarii

La ING Bank, clienții au voie să efectueze maxim 30 de operațiuni de depunere și de retragere pe zi. Limita retragerilor zilnice nu trebuie să depășească însă 15.000 de lei.

La Banca Transilvania limita de retragere este 5.000 de lei pe zi. Clienții care au nevoie de mai mulți bani cash pot crește limita zilnică la 9.000 de lei, fie direct din aplicație, fie sunând la serviciul de relații cu clienții.

Citește și: Categoria de pensionari a căror pensie crește și cu 90% în perioada următoare. Lista celor ce se încadrează