- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ce au comandat românii „în cantităţi industriale” la meciurile de la EURO 2024. Numai comenzile de bere au crescut cu 25%

21 Jun, 13:21 • Dobran Viorel
Berea, semințele, chipsurile și pizza nu aveau cum să lipsească din faţa supoerterilor în ziua în care România a debutat la Euro 2024. Tricolorii au disputat o partidă senzațională contra Ucrainei, pe care a bătut-o cu scorul de 3-0, dar s-au marcat goluri semnificative şi în bugetul familial, graţie comenzilor online.
Ce au comandat românii în cantităţi industriale la meciurile de la EURO 2024. Numai comenzile de bere au crescut cu 25%

EURO 2024 nu este doar despre ofsaid, goluri şi ratări monumentale. Aceasta este perioada din an în care berea, semințele, alunele de toate felurile chipsurile, pizza şi scandalurile conjugale nu lipsesc din nicio casă.

Conform cercetărilor de piaţă, în ziua de luni, când România a învins Ucraina la fotbal, comenzile făcute pe diverse platformele s-au dublat față de o zi normală. În tot acest timp la terase s-au vândut cantități însemnate de bere. Iar situaţia se va schimba considerabil pentru meciul cu Belgia, următorul pentru tricolori de la Euro 2024 deoarece se va desfăşura într-o zi de weekend, iar centrul acţiunii se va muta de pe ecranul telefonului pe drumul de la job spre casă sau din sufragerie, la terase.

EURO 2024: 2,8 milioane de români s-au uitat la Ronânia-Ucraina

Berea este cel mai comandat produs din meniul restaurantelor și teraselor de când a început EURO 2024 . Previzibil, cea mai mare cantitate de bere s-a băut la meciul România – Ucraina.

„90% din mese aveau bere, cum e românul, hai să mergem la o bere, să vedem meciul, dar au și mâncat foarte mulți. Având în vedere că am și câștigat au rămas și după meci, în mod normal dacă erau triști plecau acasă. În mare, în jur de 5-6 beri de persoană s-au băut.”, spune Mircea Adrian, manager restaurant.

„Avem în jur de 50 de locuri, ocupați am fost în proporție de 90% și s-au vândut undeva la 360 de beri. Au muncit cam mult ospătarii. Bănuiesc că oamenii fiind atenți la tv nu prea își dau seama cât mănâncă, cât beau, asta ne-a satisfăcut și pe noi financiar.”, completează Olimpiu Mititiuc, manager de terasă. 

Aproape 2.8 milioane de români au urmărit partida României iar în minutul de aur, la ora 17 și 50 de minute peste 3.7 milioane de telespectatori erau cu ochii pe PRO TV, în condiţiile în care partida s-a desfăşurat la ora 16.00, în prima zi de lucru a săptămânii.

O parte din cei care au preferat să vadă meciul acasă, cu familia sau cu prietenii, au apelat la platformele de livrări. Comenzile de semințe și chipsuri s-au dublat în ziua meciului România-Ucraina, doar pe o singură platformă. Iar comenzile de bere au crescut cu 25%. O altă platformă de livrări a înregistrat creșteri la comenzile de mâncare. S-a dat cu 20% mai multă pizza.

Potrivit unei asociații de profil la cel mai recent Campionat European de Fotbal, cel din 2020, consumul de bere a fost de 1,78 de milioane de hectolitri în luna iunie.

Euro 2024

Euro 2024: Parada fanilor români, la Köln, înaintea meciului cu Belgia. Parada, coordonată de Mihai Bobonete

Unul dintre cele mai aşteptate momente dedicate suporterilor români în timpul Euro 2024 din Germania va fi Parada Fanilor din Köln (Fan Walk), dinaintea meciului cu Belgia, informează FRF.

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ doi kilometri şi va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore şi vor defila cu steaguri şi bannere către stadion.

Parada Fanilor către stadionul din Köln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt aşteptaţi la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe faţă şi să primească steagurile şi bannerele pentru meci.

Parada va fi coordonată de Mihai Bobonete. Celebrul comediant va întreţine atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Köln.
Locaţie punct de întâlnire Fan Walk Köln: Josef Lammerting-Allee – Vezi hartă

Ora întâlnirii: 22 iunie, ora locală 18:00Ora de start: 22 iunie, ora locală 18:30

Una dintre cele mai frumoase privelişti cu celebrul Dom din Köln este probabil din Tanzbrunnen, locul unde va fi amplasat şi “cornerul” României.

Situau pe partea opusă a Domului, pe marginea fluviului Rin, spaţiul va beneficia şi de un ecran imens unde pot fi urmărite meciurile, dar va cuprinde şi numeroase activităţi şi concursuri speciale.

Euro 2024

Loc Corner România Köln: Tanzbrunnen – Vezi hartă

Program Euro 2024: 22 iunie, începând cu ora locală 14:00

Aici, suporterii tricolori se vor bucura de numeroase activităţi interactive, jocuri distractive şi multe alte surprize, precum:

  • Începând cu 14:30: sesiune de poze şi autografe cu foşti jucători ai naţionalei României: Marius Niculae şi Lucian Sănmărtean.
  • Începând cu 16:00: întâlniri cu Corina Caragea, Cătălin Scărlătescu, Ivan Anişoreac şi Ciprian Stoica (Improved Football).
  • Începând cu ora 17:00: întâlnire cu Mihai Bobonete.
  • Concursuri din 2 în 2 ore în care suporterii pot câştiga tricoul de joc al naţionalei Românie, tricouri semnate de jucatori si kituri de suporteri (înscrierea se va realiza prin aplicaţia Tricolorii).
  • Activări tip turneu, dedicate jocurilor cu mingea (Football Cage şi Subsoccer Table).
  • Secvenţe din filmul “În inima naţionalei”, difuzate pe ecrane într-un vestiar special amplasat în Cornerul României.
  • Multe oportunităţi de poze inedite şi interacţiune cu instalaţii deosebite.

De asemenea, fanii români vor avea la dispoziţie şi un Fan Embassy, unde pot afla informaţii utile pentru călătoria la Köln, inclusiv cum să ajungă la Fan Zone, Fan Walk şi stadion. Acesta va fi amplasat în centrul vechi, chiar lângă Dom.

România are 38% șanse să termine grupa pe primul loc și 0.7% să câștige EURO

Astfel, după prima rundă a grupei E, România este lider cu 3 puncte, la egalitate cu Slovacia, însă cu un golaveraj mai bun.

Totuși, potrivit celor de la Football Meets Data, slovacii au prima șansă de a termina grupa pe primul loc cu 41%, în timp ce elevii lui Edi Iordănescu au 38 de procente. Belgia, favorită înainte de startul europeanului, are 15% șanse de a termina pe primul loc, în timp ce Ucraina doar 6 procente.

  • Conform sursei citate, naționala României are doar 6% șanse să termine pe ultimul loc al grupei și să fie eliminată.

În fazele finale, elevii lui Iordănescu jr. au 29% șanse să ajungă în ”sferturi”, 8% în semifinale și doar 2% în finală, în timp ce șansele la trofeu sunt de 0.7%.

În acest moment, cele mai mari șanse să câștige EURO 2024 le are Franța (18%), urmată de Spania (14%).

Aproape 2.000 euro, un loc în tribună la meciul României cu Belgia de sâmbătă, care va fi în direct la PRO TV și pe VOYO

Euro 2024

Cert este interesul este atât de mare din partea suporterilor, încât un loc în tribună a ajuns să coste aproape 2.000 de euro. Cei peste 30.000 de români care au fost la Munchen se îndreaptă acum spre Koln, orașul care va găzdui România – Belgia, sâmbătă, de la ora 22:00, la PRO TV și pe VOYO.
Sub privirile lui Iordănescu, fotbaliștii naționalei și-au reglat tirul pentru meciul cu Belgia. Pe ucraineni, Stânciu și Răzvan Marin i-au învins cu suturi de la distanta. Hagi este convins că România va căștiga și cu Belgia și va ajunge în semifinale la EURO.
Mai multe detalii, în acest link

EURO 2024, o oportunitate pentru românii care vor să facă bani. Prețul incredibil la care se vând biletele la meciurile naționalei pe piața neagră