- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cele mai mari greșeli pe care le fac cei care investesc bani. Un guru financiar vine cu sfaturi prețioase

31 Mar, 17:40 • Fundeanu Madalina
Vrei să știi cum să investești bani corect? Un guru financiar te învață ce greșeli să nu faci!
Cele mai mari greșeli pe care le fac cei care investesc bani. Un guru financiar vine cu sfaturi prețioase

Un celebru guru financiar avertizează asupra unor riscuri pe care vi le asumați atunci când decideți să investiți bani. De asemenea, a vorbit despre greșelile pe care mulți oameni le fac, atunci când investesc, potrivit Capital.ro.

Din punct de vedere istoric, să investești banii la bursă este una dintre cele mai bune modalități de a crește veniturile. Pe de altă parte, nu orice investiție sau strategie de investiții este cea mai inteligentă modalitate de a-ți spori semnificativ averea. „Suze” Orman, considerată un „guru” financiar, autoarea unor cărți și gazdă de podcast, a a explicat pentru CNBC care sunt cele mai proaste strategii de a investi banii, relatează MSN.com, citat de sursa menționată.

Greșeli frecvente pe care le fac cei care investesc bani

Atenția se îndreaptă prea mult către obligațiuni

Obligațiunile tind să fie investiții sigure, conservatoare, cu randamente modeste. Cu toate acestea, o anumită aversiune la riscul de investiții vă poate împiedica să aveți o „oportunitate pe viață” pe burse. În final, va trebui să acceptați fluctuațiile pieței dacă vreți să aveți câștiguri majore.

Nu diversificați portofoliul de investiții

Diversificarea portofoliului este secretul care vă protejează în fața scăderilor și fluctuațiilor pieței. Investițiile în doar câteva acțiuni, ETF-uri sau fonduri mutuale este riscantă. Dacă pierd jumătate din valoare, pierdeți jumătate din bani. Pe de altă parte, dacă banii sunt împărțiți în 20 de investiții, fiecare în sectoare diferite ale economiei, probabil veți fi protejați și nu există riscul să pierdeți atât de mult.

Citește și: Mugur Isărescu, BNR: Imaginea generală a investiţiilor în România s-a îmbunătăţit. Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări

bani
bani

Nu profitați de un IRA Roth

Un Roth IRA reprezintă unul dintre cele mai bune instrumente de investiții pentru a profita de momentul ieșirii la pensie. Diferența cea mai mare dintre un 401(k) tradițional și un Roth IRA este redată de contribuțiile care provin din venituri care sunt deja impozitate. Astfel, odată ce ai împlinit 59 de ani, toate retragerile, inclusiv câștigurile, sunt 100% scutite de impozite, atâta timp cât ai deținut contul Roth IRA timp de cel puțin 5 ani.

Nu ați investit în ETF-uri imobiliare

Dacă sunteți în căutarea unei modalități ușoare de a investi în imobiliare fără a fi nevoie să alegeți ce acțiuni să cumpărați și să vindeți, luați în considerare fondurile tranzacționate la bursă (ETF). Gândiți-vă la un ETF ca la un portofoliu diversificat de acțiuni.

După cum sugerează și numele – Exchange Traded Fund – ETF-urile tranzacționează pe bursele majore, ceea ce le face ușor de cumpărat și vândut.

Unele ETF-uri urmăresc pasiv un index, în timp ce altele sunt gestionate activ. Puteți începe cu sume mici de bani și le puteți vinde oricând.

O strategie populară de investiții este cea de a imita un investitor de succes, cum este Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway. Deoarece ETF-urile au devenit un vehicul de investiții tot mai popular, tot mai mulți investitori caută să le folosească.

Indiferent dacă sunteți la îînceput de drum sau un investitor cu experiență, există ETF-uri, care i-au adus bani frumoși miliardarului Warren Buffett și care ar putea să vă îmbogățească: este vorba de vorba de ETF S&P 500.

Ce este un ETF S&P 500 și de ce Buffett îl recomandă

S&P 500 este indicele bursier reprezentând cele mai mari 500 de companii după capitalizare, listate pe bursele americane. Acesta este punctul de referință și martorul sănătății economiei americane, potrivit Fool.com.

Un ETF S&P 500 este un fond care își propune să reflecte performanța indicelui S&P 500. Include aceleași acțiuni ca și indicele în sine, sau aproximativ 500 de acțiuni de la cele mai mari și mai puternice corporații din SUA. Dacă dețineți un ETF S&P 500 dețineți o participație în toate cele 500 de companii din index, inclusiv la giganți precum Amazon, Apple și Microsoft,

Prin Berkshire Hathaway, Warren Buffett deține două ETF-uri S&P 500: ETF-ul Vanguard S&P 500 și SPDR S&P 500 ETF Trust. Buffett recomandă acest tip de fond de investiții. „Din punctul meu de vedere, pentru majoritatea oamenilor, cel mai bun lucru de făcut este să dețină fondul S&P 500”, afirma el încă din 2020.

În 2008, Buffett a reușit să dea lovitura, după ce a pariat că un fond S&P 500 ar putea depăși fondurile speculative. El a câștigat acel pariu de un milion de dolari cu S&P 500, cu randamente de peste 125%, pe parcursul a zece ani, în timp ce cele cinci fonduri speculative au avut randamente medii de doar 36%.

Vezi și: Investiţiile nete în economia românească au crescut cu 16,6% în 2023. Care sunt domeniile care au atras cei mai mulți bani

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci