- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Chat Noir, povestea unei afaceri pornite cu banii luaţi pe o maşină: „Să o iei de la capăt poate fi interesant la 30 de ani, dar la 50 începi să te gândeşti ceva mai mult la viitor”

02 Apr, 15:06 • Andrei Alina
Mircea Nicolescu deschidea în urmă cu câţiva ani Plăcintissima, un laborator în care vedete erau tartele şi quiche-urile de tot felul. Afacerea a pornit-o cu banii luați de pe o mașină. Cu timpul afacerea s-a dezvoltat. S-a rebranduit, iar în 2023, Chat Noir a acoperit evenimente corporate de tip gale şi de aproape 1.000 de persoane.
Chat Noir, povestea unei afaceri pornite cu banii luaţi pe o maşină: „Să o iei de la capăt poate fi interesant la 30 de ani, dar la 50 începi să te gândeşti ceva mai mult la viitor”

Mircea Nicolescu deschidea în urmă cu câţiva ani un laborator în care vedete erau tartele şi quiche-urile de tot felul. Apoi s-a extins la torturi.

În cea mai mare parte a vieţii mele profesionale, am lucrat pentru mine, angajându-mă doar după vreun eşec. Ultimul meu job, înainte de Chat Noir, a fost de organizator de evenimente. Doar că cel care deţinea afacerea a vândut tot şi s-a mutat în State, aşa că m-am trezit întrebându-mă «What’s next?»”, povesteşte Mircea Nicolescu, inginer chimist la bază.

Fiind pasionat de bucătărie, a urmat mai multe cursuri de profil cu profesori absolvenţi ai unor instituţii prestigioase. Făcea tarte pentru familie si cunoscuti și niciodată nu se gândea că ar putea transforma pasiunea lui într-un business.

„Să o iei de la capăt poate fi interesant la 30 de ani, dar la 50 începi să-ţi pui mai multe întrebări, să te gândeşti ceva mai mult la viitor, la anii ce vor urma. Să te angajezi după o anumită vârstă, la noi nu este chiar simplu, oricâtă experienţă ai avea.”, povesteste Mircea Nicolescu, pentru businessmagazin.ro.

Citește și: Afacere de la 0. Povestea business-ului deținut de Andreea Despina, trainer cunoscut în domeniul unghiilor tehnice. „Au fost ani întregi de muncă”

Într-o zi un prieten l-a sunat să-i spună că un spaţiu comercial undeva în zona centrală a Capitalei tocmai devenise liber. A mers acolo, l-a văzut, a considerat că ar fi potrivit cu ideile lui. Apoi a apărut întrebarea: cu ce bani? I-a găsit până la urmă.

„Investiţiile au fost relativ mici la început. Am avut norocul să găsesc un spaţiu deja utilat. Relativ mic, dar suficient de bun pentru ce aveam nevoie la momentul respectiv. Încă este un spaţiu OK, dar există perioade, când avem comenzi de catering mai mari, când ne gândim că am face saltul spre un spaţiu mai mare. Ce-i drept, pentru asta ai nevoie şi de o constanţă în venituri, performanţă pe care n-am reuşit încă să o avem.” Vreme de cinci luni a funcţionat, deşi pe pierdere, însă apoi a venit pandemia, iar Mircea a trebuit să se reorienteze spre comenzile online. „Astfel, am transformat spaţiul doar în laborator, n-am mai redeschis pentru public, am prins putere pe partea de comenzi online de tarte şi torturi, iar de vreo doi ani, am extins businessul la servicii de catering şi candy bar pentru clienţi corporate şi persoane fizice, pe care ne axăm predominant în prezent.”

În 2022, a vrut să închidă Chat Noir, pentru că nu putea ţine pasul cu cheltuielile, însă a ales să continue, chiar şi cu eforturi.

Citește și: Marian Ciotoianu, regele micilor din București și Ilfov, a dezvăluit rețeta de succes pe care a construit o afacere de milioane

În 2023, Chat Noir a acoperit evenimente corporate de tip gale şi de aproape 1.000 de persoane. Ca un proiect de suflet, Mircea derulează o campanie denumită #DoneazaOTarta, prin care duce tarte copiilor internaţi în secţia de arşi a spitalului Grigore Alexandrescu.

„Ne dorim să extindem partea de servicii de catering/candy bar, în special de tip corporate. Mai mulţi clienţi, mai mari, mai mulţi angajaţi.” Totul se produce în continuare în laboratorul din zona Universităţii, de pe Strada Batiştei. Pentru cei care comandă online din magazinul virtual, echipa Chat Noir livrează în Bucureşti, totul fiind produs pe baza comenzii, proaspăt.

În ceea ce priveşte partea de catering / candy bar, se fac livrări atât în Bucureşti, cât şi în împrejurimi. „Nu avem punct de desfacere şi nici nu avem în plan prea curând. Un câştig pe care consider că l-am avut când a trebuit să închidem pentru public, odată cu venirea pandemiei, a fost faptul că am putut reduce pierderile. Inevitabil, când ai deschis şi pentru public şi trebuie să ai produse deja pregătite pe stoc, ai şi pierderi, uneori chiar mari.”, a mai spus Mircea Nicolescu.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce vi se oferă dacă lucrați la stat”
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce ...
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor fi creșteri de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor ...
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 milioane de euro
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 ...
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii s-au obișnuit”
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii ...
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, în 2024: „Am fost amenințat cu poliția”. Un avocat lămurește această situație
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, ...