- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

ChatGPT, folosită ca reclamă pentru criptomonede. Top 3 monede digitale cu potențial potrivit AI

13 Jun, 17:17 • Dobran Viorel
Tot mai mulți investitori apelează la instrumente care folosesc inteligența artificială pentru a face previziuni cu privire la următoarele mișcări ale pieței de criptomonede.
ChatGPT, folosită ca reclamă pentru criptomonede. Top 3 monede digitale cu potențial potrivit AI

ChatGPT pentru a face o listă cu criptomonede  care au potențialul de a genera profit pentru investitori. Este important de menționat că această listă nu reprezintă o garanție a profitului, iar informațiile furnizate de ChatGPT trebuie tratate cu scepticism și precauție. În esență, orice persoană care își dorește să intre pe piața cripto trebuie să știe că există mereu riscul de a-și pierde banii.

Previziunile ChatGPT pentru 2023

 

Scopul acestui exercițiu a fost de a vedea dacă acest instrument reprezintă o variantă fiabilă de a economisi zeci de ore necesare pentru cercetarea pieței, screi Capital

Criptomonede: Wall Street Memes (WSM)

O criptomonedă meme află în campania de prevânzarea, Wall Street Memes este prima variantă oferită de ChatGPT. Proiectul a fost creat de o echipă de experți în cripto și blockchain, care au lansat și alte active de succes în trecut. Wall Street Memes este un proiect care, deși încă în prevânzare, se află deja pe o traiectorie ascendentă, în special având în vedere cei peste 1 milion de urmăritori de pe rețelele de socializare.

O româncă a dat lovitura pe piața de criptomonede! În cât timp a obținut 7 milioane de euro și ce a făcut cu banii

Previziunea făcută de ChatGPT cu privire la Wall Street Memes a fost argumentată luând în calcul capabilitățile echipei din spatele proiectului, cât și entuziasmul pe care proiectul l-a generat pe piață.

Astfel, potrivit ChatGPT, evoluția Wall Street Memes ar putea fi următoarea:

  • Sfârșitul anului 2023: În urma campaniei de prevânzare și odată cu listarea pe bursele de schimb, tokenul WSM ar putea înregistra noi creșteri, care s-ar putea traduce într-o valoare de 0,06 USD per token până la sfârșitul anului curent.
  • Sfârșitul anului 2025: Dacă Wall Street Memes intră în atenția persoanelor cu o influență remarcabilă pe piața cripto, cum este Elon Musk, prețul ar putea înregistra noi creșteri. În plus, dacă echipa respectă foaia de parcurs a proiectului și continuă dezvoltarea acestuia, interesul investitorilor ar putea fi menținut inclusiv pe termen lung. În acest context, prețul pentru un jeton WSM ar putea ajunge până la 0,15 USD până la sfârșitul anului 2025.
  • Sfârșitul anului 2030: În ciuda faptului că o predicție pe termen lung cu privire la monede noi nu este tocmai o variantă realistă, Wall Street Memes are deja un brand în spate, ceea ce înseamnă că poate atrage mult interes pe piață. Astfel, până la sfârșitul anului 2030, prețul pentru un jeton poate ajunge la pragul de 0,40 USD.

Criptomonede: AIDoge (AI)

Un alt proiect aflat în timpul campaniei de prevânzare, AIDoge (AI) aduce pe piață un concept nou de tipul „Meme-to-Earn”, ceea ce înseamnă că deținătorii de tokenuri AI, care creează meme-uri pentru comunitate, pot fi recompensați sub formă de jetoane.

În prezent, prețul pentru un token este de 0,0000276 USD. Prețul crește de la o etapă la alta a campaniei de prevânzare, urmând ca, în cele din urmă, tokenul să fie listat pe bursele de schimb.

În ceea ce privește evoluția potențială a acestui token pe termen lung, ChatGPT a oferit următorul scenariu:

  • Sfârșitul anului 2023: După listarea pe bursele de schimb, CEX sau DEX, prețul pentru un jeton $AI ar putea ajunge la 0,00007 USD.
  • Sfârșitul anului 2024: Respectarea de către echipa din spatele proiectului a foii de parcurs poate duce la o nouă creștere de preț, până la sfârșitul anului 2024, care se poate traduce printr-o valoare a jetonului de 0,00013 USD.
  • Sfârșitul anului 2025: În contextul entuziasmului generat de noi instrumente apărute în cadrul proiectului AIDoge, prețul poate ajunge până la 0,0002 USD.
  • Sfârșitul anului 2030: Existența unei platforme pentru generarea de meme cu ajutorul inteligenței artificiale poate duce la o nouă creștere a jetonului, până la sfârșitul anului 2030. Astfel, există șanse ca un jeton $AI să se învârtă în jurul valorii de 0,0006 USD.

 

Criptomonede: Spongebob (SPONGE)

Spongebob a apărut pe piață pentru prima dată în 4 mai, fără să respecte o traiectorie obișnuită pentru proiectele cripto. Astfel, proiectul nu a avut parte de o campanie de prevânzare sau de vreun plan de marketing complex, menit să atragă investitorii, ci a fost listat direct pe bursa de schimb Uniswap, atrăgând atenția prin faptul că aduce în discuție un personaj foarte îndrăgit.

De atunci, Spongebob a cunoscut inclusiv creșteri explozive, înainte să sufere adevărate corecții ale prețului, însă există șanse ca acest activ digital să reintre pe o traiectorie ascendentă.

ChatGPT este de părere că proiectul are șanse mari de a genera în continuare profit, după cum urmează:

  • Pe termen scurt, $SPONGE are șanse să ajungă inclusiv la valoarea de 0,001 USD, dacă entuziasmul de pe piață revine la nivelul din momentul listării pe Uniswap;
  • Pe termen mediu, listarea pe noi burse de schimb ar putea da un nou impuls investitorilor, astfel că prețul pentru un token poate ajunge până la 0,0025 USD;
  • Pe termen lung, capitalizarea de piață a $SPONGE pare să indice un interes impresionant pe care investitorii îl au pentru această criptomonedă. Astfel, în următorii câțiva ani, prețul pentru un jeton poate ajunge până la 0,01 USD, dacă se menține acest trend de interes.

Elon Musk este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin, într-o acţiune colectivă în justiţie propusă de investitori

Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale într-o acţiune colectivă în justiţie propusă de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin, ceea ce le-a provocat pierderi de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la ”Saturday Night Live” de la NBC şi alte ”casdocări publicitare” pentru a tranzacţiona profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin, controlate de el şi Tesla.

Potrivt investitorilor, aceste fapte au inclus şi atunci când Musk a vândut Dogecoin  de aproximativ 124 de milioane de dolari, în aprilie, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre al Twitter cu logo-ul câinelui Dogecoin Shiba Inu, ceea ce a dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

Musk a cumpărat Twitter în octombrie anul trecut. ”O campanie intenţionată de lătrat de carnaval, manipulare a pieţei şi comerţul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine şi pe companiile sale, se arată în dosar.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat să comenteze joi. Un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Avocatul investitorilor nu a răspuns imediat unei cereri separate pentru comentarii.

Criptomonede 2023: detalii fiscale de care trebuie să țineți cont dacă ați obținut câștiguri din tranzacții cu monede virtuale

Investitorii l-au acuzat pe Musk, cel mai bogat om din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească. Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Musk şi Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o ”o operă fantezică de ficţiune”, iar pe 26 mai au declarat că un alt amendament este nejustificat.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta ”probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.

Autorităţile atrag atenţia asupra unei noi modalităţi de fraudă online: „Celebrity impersonating scam”, care foloseşte numele unor persoane publice pentru a-i determina pe oameni să investească în produse sau fonduri false

Poliţia Română atrage atenţia asupra apariţiei unei noi metode de fraudă online, prin care oamenilor li se recomandă să investească sume de bani fie în produse, fie în fonduri de investiţii false. Ca metodă de persuasiune sunt folosite numele unor persoane publice , fapt de natură a-i face pe oameni să creadă că investiţia este una sigură şi profitabilă. Cei vizaţi sunt contactaţi prin site-uri web false, anunţuri online, mesaje pe reţelele sociale sau e-mail-uri spam.

„Poliţia Română a fost sesizată cu privire la existenţa unor noi modalităţi de comitere a fraudelor online, prin asumarea de către bănuiţi a identităţii unor personalităţi publice şi determinarea persoanelor vătămate să investească în produse sau fonduri de investiţii false. Prin această metodă, denumită şi «Celebrity impersonating scam», bănuiţii folosesc imaginile şi numele unor personalităţi publice sau celebrităţi din România sau internaţionale, pentru a-i atrage pe oameni să investească în produse sau fonduri de investiţii false. Modul de operare al acestei fraude poate varia, dar, de obicei, începe cu promovarea unei investiţii care este legată de o celebritate cunoscută, pentru a-i face pe oameni să creadă că investiţia este sigură şi profitabilă”, informează, sâmbătă, Poliţia Română.
Conform poliţiştilor, cei care recurg la această metodă de înşelătorie îi contactează pe oameni, prin site-uri web false, anunţuri online, mesaje pe reţelele sociale sau e-mail-uri spam.

„Mesajele pot promova investiţii în afaceri, acţiuni pe bursa de valori, criptomonede, NFT-uri sau alte tipuri de investiţii care ar fi legate de celebritatea respectivă. Acestea pot fi prezentate sub forma unor oferte de îmbogăţire rapidă sau sub forma unor produse sau servicii exclusiviste, care ar fi disponibile numai pentru o perioadă limitată de timp. Pentru a-i convinge pe oameni să investească, bănuiţii pot folosi diverse tactici, cum ar fi prezentarea de declaraţii false, testimoniale, asigurări despre profituri rapide şi mari, manipularea emoţională sau presiunea de a lua o decizie rapidă şi neîntârziată. Astfel, persoanele vătămate sunt determinate fie să alimenteze, prin transfer bancar, fie să transfere direct criptomonede în adrese controlate de către bănuiţi”, precizează sursa citată.

În unele cazuri, oamenilor li se cere să instaleze pe terminalele fixe sau mobile aplicaţii de control la distanţă, cu ajutorul cărora autorii fraudelor îi îndrumă să creeze conturi pe diferite platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, după care transferurile fondurilor, atât FIAT (suma respectivă de bani, de exemplu: lei, euro, dolari etc.), cât şi crypto, sunt efectuate, în unele cazuri, fără acordul victimelor, prin folosirea fără drept a datelor de autentificare.

„Este important ca cetăţenii să fie vigilenţi şi să cerceteze cu atenţie orice oportunitate de investiţie înainte de a investi bani reali şi, totodată, să fie foarte precauţi atunci când sunt contactaţi de o astfel de persoană şi să nu se lase înşelaţi de promisiunile de îmbogăţire rapidă. De asemenea, recomandăm o atenţie deosebită la platformele de investiţii care promit randamente ridicate într-un timp foarte scurt. Aceasta reprezintă o modalitate de a atrage cât mai multe persoane care urmăresc îmbogăţirea rapidă. Prin această metodă de înşelăciune, denumită «trading scam»,  banii investiţi sunt pierduţi în întregime”; este mesajul Poliţiei Române.
Poliţiştii recomandă celor care doresc să facă investiţii ca înainte de a lua o decizie în acest sens, să cerceteze atent platforma şi să discute cu un consultant financiar.

Investitorii trebuie să acorde o atenţie deosebită, în principal când este vorba despre fonduri de investiţii care promit un randament garantat.
„Nicio investiţie nu prezintă niciun risc, iar înainte de a investi într-un fond, persoanele interesat trebuie să înţeleagă riscurile şi să analizeze cu atenţie performanţele anterioare ale acestuia. Este important să plasaţi sumele de bani în fonduri de investiţii care sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi care prezintă informaţii reale referitoare la activele financiare investiţionale”; mai spun poliţiştii.

Criptomonedele cauza principală a crizei financiare! Șeful băncii centrale din India: „Criptomonedele implică riscuri inerente uriaşe pentru stabilitatea noastră macroeconomică şi financiară”
Silver and golden coins with bitcoin, ripple and ethereum symbol on wood background.

În acest sens, pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) cei interesaţi găsesc la secţiunea „Alerte Investitori – Informări” şi secţiunea „Atenţie la Entităţi Neautorizate!” informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.

Poliţia Română recomandă populaţiei să folosească metode sigure de plată online şi să se asigure că navighează pe site-uri securizate

SEC a dat în judecată platforma pentru criptomonede Coinbase, pe care acuză că a acţionat ca un broker, fără autorizaţie

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată platforma pentru criptomonede Coinbase, la tribunalul federal din New York, susţinând că aceasta a acţionat ca un broker şi o bursă neînregistrată şi cerându-i ca compania să se abţină să mai facă acest lucru, transmite CNBC.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 13% în tranzacţiile de marţi, după un declin cu 9% consemnat luni, după ce SEC a dezvăluit acuzaţii împotriva platformei pentru criptomonede rivale Binance şi a fondatorului acesteia, Changpeng Zhao.

”Aceste platforme de tranzacţionare, ele se numesc burse, combină o serie de funcţii. Nu vedem că Bursa de Valori din New York operează un fond speculativ”, a declarat, marţi, preşedintele SEC, Gary Gensler, la CNBC.

Programele emblematice de intermediere, schimb şi pariuri ale Coinbase încalcă legile privind valorile mobiliare, au susţinut autorităţile de reglementare în plângerea lor.

Compania ”a sfidat de ani de zile structurile de reglementare şi a evitat cerinţele de dezvăluire” ale legii SUA privind valorile mobiliare.

SEC a susţinut că cel puţin 13 cripto-active disponibile clienţilor Coinbase au fost considerate ”titluri de criptoactive” de către autoritatea de reglementare.

Aceste active includ moneda cripto SOL a Solana, moneda Cardano şi moneda Filecoin a Protocol Labs. ”Afirmăm că platforma Coinbase, în ciuda faptului că era supusă legilor privind valorile mobiliare, a combinat şi a oferit ilegal funcţii de schimb, tranzacţii de brokeraj şi cameră de compensare”, a spus Gensler într-un comunicat.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce vi se oferă dacă lucrați la stat”
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce ...
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor fi creșteri de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor ...
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 milioane de euro
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 ...
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii s-au obișnuit”
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii ...
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, în 2024: „Am fost amenințat cu poliția”. Un avocat lămurește această situație
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, ...
Invenția genială a elevilor din Timișoara care ar putea schimba circulația pietonilor. Cum au atras atenția autorităților din România
Invenția genială a elevilor din Timișoara care ar putea schimba circulația pietonilor. Cum au atras ...
Românii iau cu asalt Kaufland! Produsele la 5 și 10 lei dispar rapid de pe rafturi. Oferta momentului care a stârnit nebunia!
Românii iau cu asalt Kaufland! Produsele la 5 și 10 lei dispar rapid de pe rafturi. Oferta momentului ...
Câți bani poți scoate de la bancomat. Limita ascunsă impusă de bănci despre care nimeni nu vorbește
Câți bani poți scoate de la bancomat. Limita ascunsă impusă de bănci despre care nimeni nu vorbește
Serverele RAR au picat. Activitatea cu publicul a fost suspendată
Serverele RAR au picat. Activitatea cu publicul a fost suspendată
Schengen: România primește undă verde de la Austria, dar o altă țară UE ne blochează drumul!
Schengen: România primește undă verde de la Austria, dar o altă țară UE ne blochează drumul!