- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cifra de afaceri din comerț a crescut la echipamentele IT și telecom cu 12%. Primele 5 luni ale anului sunt la fel ca în 2023

24 Jul, 12:23 • Bugiu ⁠Ana Maria
Comerțul de echipamente IT și telecom a crescut cu 12%. În primele 5 luni ale anului, cifra de afaceri din comerț a rămas la același nivel ca în 2023.
Cifra de afaceri din comerț a crescut la echipamentele IT și telecom cu 12%. Primele 5 luni ale anului sunt la fel ca în 2023

Din ianuarie și până în mai, anul acesta, cifra de afaceri a rămas la același nivel ca în 2023. În primele 5 luni, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a scăzut, în comparație cu aceeași perioadă în anul 2023, potrivit economedia.ro.

Te-ar putea interesa și: Prețuri mamut în resortul unde s-a filmat Insula Iubirii, de la Antena 1. Cât costă o cameră la hotelul unde se filmează show-ul

foto: comerț

Luna mai 2024 în comparație cu aprilie 2024

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 7,7%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-29,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-12,2%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-7,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-4,4%), comerţul cu ridicata nespecializat (-3,5%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-3,3%) şi din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,5%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a crescut cu 6,0%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 4,4%.

Luna mai 2024 în comparație cu aprilie 2024

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2024, comparativ cu luna mai 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 11,4%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-45,1%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-23,0%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-12,7%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-11,0%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-6,3%) și comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-2,5%).

Creșteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,4%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+7,3%). Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2024, comparativ cu luna mai 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 7,9%.

Te-ar putea interesa și: Doar 1 kg de zahăr se vinde cu un preț exorbitant. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor