- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cifră de afaceri record pentru Dedeman. Frații Pavăl se pregătesc de o investiție urișă!

03 Aug, 12:58 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ce plan mai au frații Pavel, proprietarii Dedeman? Aceștia au deja o cifră de afaceri record, față de aceeași perioadă a anuui trecut.
Cifră de afaceri record pentru Dedeman. Frații Pavăl se pregătesc de o investiție urișă!

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au un plan uriaș. Vor să investească și în alte domenii de activitate, acest proiect asigurându-le în viitor poziția în topul celor mai bogați români, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Frații Pavăl se pregătesc să dea un tun în afaceri! Noul plan al antreprenorilor privind imperiul Dedeman

foto: dedeman

Proprietarii Dedeman se pregătesc de o investiție urișă

Dedeman este unul dintre cele mai importante magazine de pe piața de bricolaj din România. Chiar dacă obține venituri urișe, pentru frații Pavăl, acesta nu este singura afacere de succes.

Frații mai dețin și Cemacon, producătorul de materiale de construcții, iar aceștia se pregătesc să investească puternic în companie.

Pentru acest an, bugetul de investiţii este de 44 de milioane de lei.

„Pregătim o investiţie semnificativă prin care ne propunem să valorificăm noi tipuri de argile, să venim cu produse şi mai performante, dar şi să eficientizăm distribuţia la nivel naţional. De asemenea, explorăm noi oportunităţi de cofinanţare şi investiţii în surse de energie verde“, au spus reprezentanţii companiei ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF.

Frații se așteaptă să intre într-o perioadă de stabilizare a pieței.

„Inflaţia crescută şi dobânzile mari au făcut ca sectorul rezidenţial să scadă şi ne aşteptăm la o inversare treptată a trendului. Evident, impactul este resimţit şi în piaţa materialelor de construcţii. Dar există în zona marilor oraşe proiecte rezidenţiale mari, există şi proiecte în sectorul public şi industrial şi ne aşteptăm să se atingă un echilibru şi să intrăm într-o perioadă de stabilizare a pieţei”, au transmis reprerzentanții Cemacon.

Cifră de afaceri record pentru Dedeman

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, retailerul de bricolaj Dedeman a încheiat anul 2023 cu afaceri de 11,54 miliarde de lei, cu 500 de milioane de lei mai mul decât în anul precedent.

Profitul net raportat de compania deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl a fost de 1,53 miliarde de lei, mai mic decât cel din 2022, când a fost de 1,7 miliarde de lei. Asociatul unic al Dedeman SRL este Pavăl Holding, din care Dragoș Pavăl deține 60%, iar Adrian Pavăl 40%.

Te-ar putea interesa și: Salarii de până la 10.000 de lei la Dedeman! Câți bani oferă frații Pavăl tuturor angajaților din firmă. Se fac angajări!