- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Compania românească Star Storage intră în insolvență. Nu vor exista concedieri sau disponibilizări

11 Dec, 11:30 • Alexe Raluca
Compania românească Star Storage, furnizor de tehnologie cu o istorie de 23 de ani în furnizarea de soluții digitale de afaceri și servicii cloud, a luat recent decizia de a iniția intrarea în procedura generală de insolvență prin reorganizare.
Compania românească Star Storage intră în insolvență. Nu vor exista concedieri sau disponibilizări

Compania românească Star Storage, furnizor de tehnologie, soluții digitale de afaceri și servicii cloud, a luat decizia de a iniția intrarea în procedura generală de insolvență prin reorganizare.

Citește și: Veşti proaste de la ONRC: 5.378 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele 10 luni din 2023

Compania Star Storage intrăn în insolvență

Reprezentanții companiei românești susțin că este necesară reorganizarea pentru ca afacerea să poată continua într-un mod eficient.

„Este un pas strategic pentru stabilitate și reechilibrarea operațională, în interesul companiei, al angajaților și al clienților”, a spus Cătălin Păunescu, CEO.

Firma ia măsuri  de restructurare a datoriilor din perioada pandemiei COVID-19. Conducerea Star Storage spune că schimbările legislative din martie 2023 prin care s-au modificat condițiile de aplicare a înlesnirilor la plată a datoriilor au creat dificultăți suplimentare. Compania are printre clienți grupuri telecom, din industria energetică, dar și Electrica sau MAI.

„Această decizie strategică a fost luată de conducerea companiei având în vedere obiectivele pe termen lung, precum și angajamentul față de angajați, clienți și parteneri, fiind o decizie influențată în mod semnificativ de perioada excepțională a pandemiei COVID-19, perioadă în care compania s-a confruntat cu provocări neașteptate, generând pierderi și costuri excepționale”, transmit reprezentanții companiei.

Compania a revenit la profitabilitate în 2022 și 2023, cu EBITDA, adică cu încasări înainte de dobânzi, impozite și amortizare, pozitiv. Toate aceste schimbări au pus Star Storage în imposibilitatea de a mai continua planul inițial de reeșalonare la plată a datoriilor și la luarea deciziei de a deschide procedura de insolvență prin reorganizare, pentru a-și menține în continuare capacitatea de a desfășura operațiunile în condiții normale.

„Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor. Vrem însă să ne asigurăm angajații si partenerii că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională, activitățile noastre de zi cu zi nefiind afectate și, mai mult, ne așteptăm ca acestea să fie îmbunătățite. Prin restructurarea fundației noastre financiare, vom deveni mai puternici și mai rezilienți. Vreau să mulțumesc echipei, dar și partenerilor și clienților noștri pentru sprijinul continuu și să îi asigur că vom menține o comunicare deschisă și transparentă pe parcursul întregului proces”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage, potrivit economedia.ro.

În ceea ce îi privește pe angajați, compania nu va fi afectată de concedieri sau disponibilizări.

„În urma acestor măsuri, cu impact direct pozitiv în capacitatea companiei de a acoperi la timp obligațiile către angajați si furnizori, clienții vor fi deserviți în continuare mai eficient, cu accent pe calitate și inovație. Compania asigură toate părțile interesate că operațiunile zilnice vor continua fără întreruperi. În condițiile în care Star Storage a înregistrat o creștere de peste 30% în 2023 față de 2022, managementul companiei estimează că această tendință pozitivă va continua și în anii următori, fiind sprijinită de măsurile luate de diminuare a efectelor negative din trecut, din perioada pandemiei”, transmit reprezentanții Star Storage.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, consultate de Economedia, firma Star Storage a încehiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 29.,4 milioane de lei (în scădere cu 17% față de anul anterior), un profit de 3,22 milioane de lei (+149% față de anul anterior), datorii de 55,3 milioane de lei și 173 de salariați (în scădere cu 15%). Platforma Termene.ro a plasat sub „risc de insolvență ridicat” și precizează că firma a fost raportată de către furnizorii ei ca având facturi pe care nu le-a achitat la termen.

Compania furnizează soluții inclusiv pentru companii de stat sau instituții, anul trecut printre clienți aflându-se Primăria Sectorului 4, Agenția Națională a Funcționarilor Publici sau Romsilva. Potrivit datelor de pe site-ul propriu, compania are în portofoliul de clienți grupuri telecom, din industria energetică, dar și Electrica sau Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Star Storage a fost înființată în anul 2000, cu un portofoliu de peste 500 de clienți pe 4 continente și este un furnizor de tehnologie care dezvoltă și livrează, folosind inteligența artificială și abordarea de tip low-code, soluții pentru digitalizarea și automatizarea proceselor, gestionarea conținutului nestructurat și asigurarea conformității cu reglementările legale pentru organizații private și publice. Compania are un portofoliu de platforme software proprii și expetiză în industrii cum ar fi sectorul bancar, asigurări, utilități, telecomunicații, comerțul cu amănuntul și bunurile de larg consum, industria prelucrătoare, auto și aerospațială, sănătate și sectorul public.

Citește și: ANALIZĂ. Peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România riscă să intre în insolvență

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...