- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cu ce sumă uriașă se vinde pălinca în SUA. O palincă clasică de caise se vinde cu 45 dolari plus taxe.

12 Nov, 23:18 • Dobran Viorel
Pălinca nu este greu de făcut, iar în SUA și în Occident sunt mulți români. De aceea, o bună idee de afaceri ar fi aceea de a face pălincă şi a o comercializa în comunităţile din diaspora.
Cu ce sumă uriașă se vinde pălinca în SUA. O palincă clasică de caise se vinde cu 45 dolari plus taxe.

Ţuica şi pălinca au ajuns subiect de studiu în SUA.  sunt un adevărat medicament. Concluzia vine chiar dintr-un studiu al unor biochimişti americani.Potrivit acestora, o enzimă conținută în țuică ajută la tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. Consumată în cantități moderate, băutura are efecte benefice pentru sănătate. Consumul de țuică poate proteja inima și poate trata anumite probleme ale stomacului și ale bilei, afirmă cercetătorii americani, citaţi de Romaniatv.net. Un consum moderat este de cel mult 30 de ml pe zi.

STUDIU: Românii obișnuiesc să-și înece amarul în alcool. Țara noastră ocupă locul 14 referitor la consum „Prefer țuica, pălinca de casă”

Enzimele conţinute în ţuica sau pălinca de prune reduc depunerile de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Poate şi de aceea, pălinca  se vinde în SUA cu prețuri uriașe, fiind mai greu de găsit. În România, de aceiași bani îți iei 10-20 de litri.

Cu ce sumă uriașă se vinde pălinca în SUA. Cu aceiași bani îți iei, în România, 20 de litri

Potrivit portalului ebay, o pălincă îmbuteliată frumos, în butoi de stejar, se vinde cu 45 de lire (peste 50 de euro) deoarece este adusă din Marea Britanie.

Cu ce sumă uriașă se vinde pălinca în SUA

 

Pe Amazon, Barak Palinka la 0,7 litri se vinde cu 30 de euro, acesta fiind prețul mediu pentru o sticlă de 0,7 litri.

O palincă clasică de caise se vinde cu 45 dolari plus taxe.

Palinca de prune se dă cu 43 de dolari.

 O pălincă Dracula românească la 0,5 litri este 11 euro, dar este cea mai ieftină de pe Amazon.

 

În România, țuica și pălinca au ajuns la un preț decent. De asemenea, materia primă e ieftină. Poți cumpăra de pe olx, prune de țuică cu un leu kilogramul.

Mulți oameni de la țară nici nu o mai fabrică, lăsând merele, prunele, perele să se uște în copaci. Motivul: prețul zahărului a crescut mult, iar cererea este foarte mică.

Pălinca se vinde bine în SUA

În sat, oamenii nu dau mai mult de 15-25 de lei pe un litru preferând să bea la bar, chiar dacă lichiorul sau vodca nu sunt „curate”.

Țuica (o pălincă mai slabă de 40 grade, nu de 50) se vinde cu 16 lei litru la Argeș, dar o găsești și cu 10 lei la Arad și Hunedoara. Mai scumpă e palinca de gutuie la 30 lei și țuica de prune de 11 ani tot la 30 lei (o blasfemie.)

Cum se fabrică pălinca

Este necesar ca materia prima sa fie de calitate. Este indicat ca recolta fructelor sa se faca la maturitate deplina, deoarece zaharul se acumuleaza in procesul de maturizare al fructelor, iar aciditatea scade, ajungand la un moment dat la un echilibru intre acesti constituienti.

De asemenea, este important ca fructele sa fie culese cu mana, nu prin scuturare pentru a nu dauna calitatii gustului final, iar culesul sa se faca pe timp frumos si nu pe ploaie cand fructele se incarca cu prea multa apa.

Dupa recoltare, fructele destinate prepararii rachiurilor naturale sunt supuse unor operatii: receptia, spalarea, indepartarea samburilor si zdrobirea fructelor.

După prelucrare fructele sunt trecute in vasele de fermentare si odată cu ele şi levurile. Cand conditiile sunt prielnice, levurile incep fermentatia.

Practic, inceputul fermentatiei fructelor zdrobite se poate recunoaste dupa spuma alb-galbuie care se formează la suprafata. La cateva zile de la inceputul fermentatiei, o parte din partile solide ale fructelor zdrobite (pielite, samburi, seminte) se ridica la suprafata, formand un strat compact, cunoscut sub denumirea de “caciula” sau “pod”.

Durata fermentatiei este influentata de tipul vaselor, marimea lor si modul de prelucrare al fructelor. In vase de 150-200 litri, la temperaturi de 14-23°C, durata este de 8-10 zile, iar la temperaturi mai ridicate, fermentarea se poate incheia chiar după 6 zile. Pe timp friguros, in astfel de vase, fermentatia decurge defectuos sau nu are loc.

Noi sortimente pentru înghețată în Brașov: bere, pălincă sau vin. „Mi-a spus chiar astăzi un domn că el renunță la o bere pentru înghețată”

Borhoturile care şi-au incheiat fermentatia sunt supuse imediat distilarii, altfel au loc pierderi insemnate de alcool prin aerisire.

Care sunt beneficiile consumului unui pahar de țuică sau pălincă. La ce trebuie să fiți atenți

Țuica românească poate fi considerată un adevărat medicament. Cercetătorii americani au fost uimiți să constate că băutura alcoolică face minuni pentru organism. Cu o singură condiție: să fie consumată moderat.

Biochimiștii străini au realizat un studiu de cercetare, conform căruia o enzimă conținută în țuică este de mare ajutpr în tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. De altfel, consumul de țuică este recomandat, cu moderație, înainte de masă, pentru a ajuta digestia.

Specialiștii spun că această băutură alcoolică, dacă este consumată în doze mici, are efecte uimitoare pentru sănătate. Consumul de țuică poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei.

De altfel, în tradiția românească, țuica este comparată cu un medicament, iar consumul moderat, cel mult 30 de ml pe zi, este recomandat pentru ameliorarea problemelor cu inima sau cele digestive. Se știe că țuica de prună este un produs spirtos de maximum 40 – 45 de grade şi se produce din prunele de vară, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, conform cercetătorilor, anumite enzime pe care le conține această băutură ajută la reducerea depunerilor de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Pălinca afectează nivelul de glucoză din sânge

Specialiștii atrag atenția că un consum de ţuică poate afecta nivelul de glucoză din sânge.

Astfel, pacienții care au niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice, mai ales țuica. Cei care suferă de diabet trebuie să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool: femeile nu trebuie să consume mai mult de o băutură alcoolică pe zi, iar bărbații două. Este important să nu bei alcool pe stomacul gol sau atunci când zahărul din sânge este scăzut. De asemenea, nu este recomandat să bei alcool atunci când iei masa.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

Pălinca fiartă regenerează ficatul

 

Și pălinca este de folos în cazul multor afecțiuni, dacă este consumată cu precauție.

Pălinca fiartă ajuta la prevenirea arterosclerozei și a infarctului miocardic, fiind recomandată și în cazul anemiilor, în cantități de maximum 30ml/zi. Pe lângă faptul că ajută la tratarea răcelilor, băutura ajută ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradează prin încălzire și care au o acțiune de regenerare asupra ficatului.

De asemenea, pălinca crește viteza de producere a hemoglobinei și a hematiilor și are un conținut bogat de fier.

OMS: „Nu există o cantitate sigură care să nu afecteze sănătatea”

Cum să faci pălincă acasă, e nevoie de mai multe distilări

Pe de altă parte, recent Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că atunci „când vine vorba de consumul de alcool, nu există o cantitate sigură care să nu afecteze sănătatea”.

Nu putem vorbi despre un așa-zis nivel sigur al consumului de alcool.Nu contează cât de mult bei – riscul pentru sănătate începe de la prima picătură din orice băutură alcoolică. Singurul lucru pe care îl putem spunecu siguranță, este că cu cât bei mai mult, cu atât este mai dăunător – sau, cu alte cuvinte, cu cât bei mai puțin, cu atât este mai sigur”, a declarat Carina Ferreira-Borges, lider interimar al unității pentru managementul bolilor netransmisibile și consilier regional pentru alcool și droguri ilicite, al Biroului Regional OMS pentru Europa, într-un comunicat.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Rafael Nadal, maşină de bani pentru sponsori. Case de lux 200 de milioane de euro, girate de „regele zgurii” după retragere
Rafael Nadal, maşină de bani pentru sponsori. Case de lux 200 de milioane de euro, girate de „regele ...
Se dau bani de la stat! Vor intra direct pe cardurile românilor
Se dau bani de la stat! Vor intra direct pe cardurile românilor
Bitcoin se apropie de pragul de 100.000 de dolari, creştere de aproape 2.5%!
Bitcoin se apropie de pragul de 100.000 de dolari, creştere de aproape 2.5%!
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce vi se oferă dacă lucrați la stat”
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce ...
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor fi creșteri de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor ...
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 milioane de euro
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 ...
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde