- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Curs BNR 19 august. Leul românesc câștigă teren în fața dolarului american

19 Aug, 14:12 • Bugiu ⁠Ana Maria
BNR a dezvălui noul curs valutar, 19 august 2024. Se pare că leul românesc câștigă teren în fața dolarului american.
Curs BNR 19 august. Leul românesc câștigă teren în fața dolarului american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 19 august 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american, potrivit observatornews.ro.

Leul românesc a înregistrat câteva mișcări notabile. A câştigat aproape doi bani în raport cu dolarul american, astfel că dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5090 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat în acest an.

Te-ar putea interesa și: Curs BNR 11 iunie. Sunt vizați toți românii care au credite în LEI la bancă

foto: curs bnr

Curs BNR 19 august. Leul românesc câștigă teren în fața dolarului american

Mai mult, leul românesc a pierdut teren în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9773 lei româneşti, menținând o stabilitat relativă pe piață. Dolarul american a scăzut cu aproape 2 bani.

Francul elvețian rămâne sub 5,2 lei, iar lira sterlină este cotată la 5,8414 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape patru lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 362,5709 lei.

Euro continuă să se mențină sub pragul psihologic de 5 lei, în ciuda fluctuațiilor din ultimele luni. La începutul anului curent, a atins un maxim de 4,9773 lei.

Scăderea dolarului american îl plasează sub valorile de la sfârșitul anului precedent, când se apropia de 4,8 lei. Francul elvețian a pierdut câțiva bani zilele trcute, dar s-a menținut la pragul de 5,2 lei.

Specialiștii cred că lira ar putea depăși pragul de 6 lei, dar pe termen scurt.

Gramul de aur înregistrează o scădere ușoară față de zilele precedente. Cu toate acestea, aurul rămâne în conștiința generală ca un „activ de refugiu”, chiar dacă prețul său a scăzut destul de mult în acest an.

Valorile înregistrate nu sunt de speriat, ci indică o piață relativ stabilă, supusă presiunilor economice la nivel mondial.

Te-ar putea interesa și: Curs BNR 29 mai. Banca Națională confirmă modificările pentru românii cu credite în LEI