Paul a avut o viață deosebit de muncitoare și plină de provocări încă de la o vârstă fragedă. În timp ce alți copii de vârsta sa se jucau sau învățau la școală, el lucra deja pe șantier, la doar 12 ani, pentru a-și câștiga existența. Această experiență timpurie l-a format ca om și l-a determinat să nu depindă de alții pentru a-și construi viitorul. Astăzi, la vârsta de 28 de ani, Paul este un antreprenor de succes, cu propria afacere, reușind să își îndeplinească visul de a deveni independent din punct de vedere financiar, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Agricultura ecologică: Costuri, provocări și soluții durabile, în viziunea antreprenorului Călin Cozma
Originar din Sibiu, Paul a fost încurajat de o educație bună oferită de familia sa. La o vârstă fragedă, a înțeles că pentru a-și atinge scopurile nu poate doar să ceară bani, ci trebuie să muncească din greu pentru a-i câștiga. După mulți ani în care a acumulat experiență pe șantier, Paul a avut o idee care avea să îi schimbe viața: să deschidă o afacere de jocuri de societate, combinată cu un bar, în Cartierul Arhitecților din Sibiu. A închiriat un spațiu de la unchiul său, având deja un plan bine definit în minte.
„De la vârsta de 12 ani lucrez pe șantier, iar de mult timp mă gândeam să-mi deschid o afacere a mea. Știam că-mi doresc să creez ceva în zona de board games (n.r. jocuri de societate) și bar. Acesta a fost primul gând pe care l-am avut și am ales să deschid acest loc în Cartierul Arhitecților, într-un spațiu închiriat de la unchiul meu.
Mi-a venit ideea vara aceasta, iar spațiul mi s-a părut ideal pentru că nu exista nimic de acest gen în zonă. Inițial, am vrut să creez un loc unde oamenii să se adune, un spațiu de joacă pentru biliard, ping-pong și board games, iar ulterior a apărut și ideea de bar”, a povestit Paul pentru Turnul Sfatului.
La început, ideea sa era să creeze un loc unde oamenii să se adune și să se distreze cu jocuri de societate, dar, pe măsură ce proiectul a evoluat, a adăugat și o zonă de bar, transformându-l într-un loc de socializare complet. Cu un buget modest de 12.000 de euro, Paul a reușit să pună bazele afacerii sale, lucrând la design-ul locului, precum și la construirea meselor, băncilor și barului. A primit ajutor din partea tatălui său, care, fiind electrician, i-a fost de folos pentru realizarea instalațiilor necesare, dar și de la sora sa, care l-a sprijinit la alegerea rețetelor și a echipamentelor pentru bar.
„Investiția se ridică la aproximativ 12.000 de euro. Eu și tatăl meu, fiind electricieni, ne-am ocupat de partea aceasta, având toate echipamentele și materialele necesare, lucru care a fost foarte util.
Acum învăț să prepar băuturile pentru partea de bar. Sora mea m-a ajutat mult, ocupându-se de partea de rețete, dar și de alegerea diferitelor instrumente necesare pentru bar”, a adăugat noul antreprenor.
În ciuda provocărilor, Paul nu se ferește de muncă și a învățat rapid cum să fie barman la propria sa afacere, gestionând totul singur. A reușit astfel să transforme un spațiu simplu într-un loc vibrant și atractiv, care a început să devină popular în Sibiu, fiind prezentat atât în presa locală, cât și în cea națională. Paul speră ca afacerea sa să continue să crească, iar clientela să devină fidelă, astfel încât să își poată consolida succesul pe termen lung.
Te-ar mai putea interesa și: ONRC începe 2025 cu probleme. Simplificarea codurilor nu îi ajută pe antreprenori