- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Economia României ar putea avea de suferit! Fenomenul care atacă din ce în ce mai mult finanțele

06 Aug, 08:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Mulți investitori s-au speriat și au decis să-și vândă acțiunile, fapt care a creat o reacție în lanț. Cifrele au căzut ca piesele de Domino și efectele au început să se resimtă, la nici o săptămână, în țara noastră.
Economia României ar putea avea de suferit! Fenomenul care atacă din ce în ce mai mult finanțele

A început recesiunea zilele acestea, iar economia României are de suferit din acest considerent. Scăderea alarmantă de la Wall Steet a făcut companiile din întreaga lume să piardă enorm, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: România își propune să dea un impuls economiei, prin aderarea la OCDE. Mircea Abrudean: „Este cel mai important obiectiv de țară”

foto: Economia României ar putea avea de suferit

Economia României ar putea avea de suferit

În ziua de luni, 5 august, s-a simțit efectul de Domino la Bursa românească. La deschidere, Bursa a scăzut cu peste 3%. Nume precum Banca Transilvania, Hidroelectrica au avut de suferit, titlurile lor având un recul de 4,56% (27,20 lei/acțiune), respectiv 2,05% (119,50 lei/acțiune).

Deprecieri cuprinse între 4 și 6% au fost și la acțiunile de la:

  • Groupe Société Générale (BRD);
  • Nuclearelectrica (SNN);
  • Fondul Proprietatea (FP);
  • Romgaz (SNG);
  • MedLife (M);
  • Digi Communications (DIGI)

Kyle Rodda, un analist financiar, spune că motivul pentru care economia are de suferit, este situația din Statele Unite ale Americii, care ar putea afecta, de fapt, întreaga lume.

„Turbulenţele de pe pieţe au provocat vânzări accelerate ale acţiunilor. Există multă volatilitate, dar esenţa este: încetinirea economiei SUA pune sub semnul întrebării evoluţia economiei mondiale.

De asemenea, aprecierea yenului pune presiune pe acţiunile din Japonia”, a spus Kyle Rodda, analist la Capital.Com.

Economia SUA este din ce în ce mai afectată. Rata șomajului scade tot mai mult, peste 15.000 de angajați rămânând șomeri peste noapte. Aceasta a crescut cu 4,3% doar în luna iulie.

Cauza ar fi situația din Orientul Mijlociu, unde conflictele îi fac pe investitori să se răzgândească și să își retragă investițiile, fiind mulțumiți că au suma pe care au dat-o inițial.

Te-ar putea interesa și: „Taxa pe zahăr” de la PSD a adus efecte pozitive asupra economiei. Ce arată datele pe anul 2023