- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Finanţare de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru ce va folosi România acești bani

30 Aug, 15:07 • Andrei Alina
România va primi o finanţare de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. Conform lui Mihai Precup, membru în Consiliul de Administraţie al BEI, banii ar urma să fie folosiți pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice.
Finanţare de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru ce va folosi România acești bani

România primește noi finanțări din partea Băncii Europene de Investiții, a anunțat Mihai Precup, membru în Consiliul de Administraţie al BEI.

“În drumul său spre independenţa energetică, România are o nevoie uriaşă de investiţii în reţelele de energie electrică, motiv pentru care, din calitatea mea de membru în Boardul Directorilor al Băncii Europene de Investiţii, sunt bucuros să anunţ că am aprobat la BEI o finanţare în valoare de 200 de milioane de euro pentru ţara noastră,” a declarat Mihai Precup, citat de ZF.

Citește și: România ar putea să spună ADIO recoltelor de porumb și floarea-soarelui. Seceta a distrus tot! Cifre oficiale

 

Finanţare de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. La ce va folosi România acești bani

Banii dați de BEI vor fi folosiți pentru a finanţa un proiect care va beneficia și de fonduri europene şi de resurse proprii ale beneficiarului,mai scrie sursa citată. Mai exact, valoarea investiţiei este de 629 de milioane de euro, din care Banca Europeană de Investiţii finanţează 200 de milioane de euro, restul de bani fiind 295 de milioane de euro din fonduri europene, iar 134 de milioane din surse proprii.

Citește și: Reguli schimbate în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii vor scoate și bani din buzunar pentru panouri