George Copos a ieșit de multă vreme din fotbalul românesc, după ce acțiunile sale în acest domeniu i-au pus ștampila de ”zgârcit”, Orientat spre afaceri, Copos a dat lovitura în domeniul hotelier, compania pe care o deține reușind să își dubleze cifra de afaceri în ultimul an, conform informațiilor oferite de Ziarul Financiar.
Compania patronată de George Copos a ajuns la afaceri de 160 de milioane de lei anul trecut, având o creştere de 83% faţă de 2021. Mai mult, estimările arată că această creștere va fi și mai mare, veniturile urmând să depășească 200 de milioane de lei, una dintre cauze fiind amânarea investițiilor.
”Cele mai mari provocări pentru acest an sunt modificările legislative, care determină o predictabilitate scăzută pentru mediul de afaceri, creşterea valorilor preţurilor la materialele de construcţii, creşterea dobânzilor la credite bancare, coroborate şi cu întârzieri în eliberarea autorizaţiilor de construire, duc la amânarea investiţiilor”, au declarat reprezentanții companiei.
George Copos are, potrivit ultimelor estimări, o avere de aproximativ 200 de milioane de euro. Compania patronată de Copos deține două hoteluri de lux în Bucureşti, trei în Poiana Braşov şi unul în Eforie Nord.
Citește și Producătorii de mezeluri sunt disperaţi: „O creştere istorică a preţului materiei prime”
Om de afaceri de succes, George Copos a rămas în memoria rapidiștilor cu o întâmplare hazlie, povestită de Robert Niță, pe atunci jucător al Rapidului.
”La ora 5, după odihnă, coboram la celebrul colazione, unde beai un ceai, o cafea. Îți aduceau doamnele de la restaurant de la Rapid 5-6 fursecuri pe o farfurie, nu era moda cu bufetul suedez. La Rapid nu ar fi prins bufetul suedez cu George Copos. Înainte de derby-uri, de meciurile importante din cupele europene venea, și lua gustarea cu noi.
La un moment dat a numărat fursecurile, câte 6 fursecuri de persoană, și a întrebat doctorul dacă nu e prea mult: ‘De ce nu sunt doar 4 pentru că ne umflăm în burtă, mai sunt doar 4 ore până la meci! Domne, mănâncă ăștia așa mult? Și ceai, și cafea și suc, bagă și 6 fursecuri, mai pot să alerge?’. Și întâmplător sau nu, la următorul colazione am avut 4 fursecuri”, a povestit Niță, despre ”zgârcenia” lui Copos.