- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Încă o companie din România plănuiește concedierea a sute de angajați. Bonificații pentru cei care pleacă voluntar

08 Oct, 12:48 • Andrei Alina
O companie din Brașov plănuiește să concedieze sute de angajați până la finalul anului. Decizia vine pe fondul problemelor financiare cu care se confruntă compania. În vară, aproape 1.000 de angajați ai firmei Schaeffler au fost trimiși în șomaj tehnic.
Încă o companie din România plănuiește concedierea a sute de angajați. Bonificații pentru cei care pleacă voluntar

Compania Schaeffler renunță la o parte din angajații fabricii de la Cristian până la finele anului, printr-un plan de pensionări și plecări voluntare. Conducerea companiei a declarat pentru bizbrasov.ro că în acest moment nu există un număr concret al personalului la care se va renunța.

În vară, aproape 1.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic

Potrivit unor surse citate de bizbrasov.ro, compania germană Schaeffler ar urma să concedieze până la finele acestui an 800 de persoane din cei aproape 5.000 de angajați ai fabricii de la Cristian pe fondul problemelor financiare cu care se confruntă. În vară, aproape 1.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic.

Citește și: Concedierile voluntare de la Dacia s-au încheiat. Câți bani primesc angajații care pleacă. Cea mai mică sumă este de 22.000 de lei

„Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de Rulmenți și Soluții Industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung, luând în considerare și măsuri voluntare și fluctuația naturală a personalului”, a transmis compania, răspunzând întrebărilor BizBrașov.

Citește și: Economiștii anunță concedieri masive după alegeri. „Din 2025, vor fi falimente”. Mircea Coșea: Europa este într-un declin economic, aproape de recesiune

Grupul german Schaeffler, producător de componente auto, a anunțat săptămâna trecută că a finalizat fuziunea cu producătorul de componente pentru vehicule electrice Vitesco Technologies, inclusiv în România. Tranzacția a fost anunțată acum aproape un an. După fuziune, prezența Schaeffler în România va fi astfel compusă din patru locații în Brașov, Timișoara, Iași și Sibiu, cu peste 8.500 de angajați.