Ionuț Negoiță pregătește un mega proiect imobiliar. Fostul proprietar al echipei de fotbal Dinamo urmează să înceapă lucrările la prima etapă de dezvoltare a celui mai amplu proiect rezidențial pe care l-a gestionat până acum.
În urmă cu patru ani, familia Negoiță a cumpărat la licitație terenuri cu o suprafață cumulată de peste 25 de hectare, parte a fostei platforme chimice Chimopar, din estul Bucureștiului. Terenurile au valorat 28,1 milioane de euro, iar suma a fost plătită în cinci tranșe. Familia Negoiță a definitivat tranzacția în vara anului 2024.
Negoiță a obținut deja două autorizații de construire pentru primele patru blocuri ce vor fi construite într-o primă etapă pe circa 15.000 de metri pătrați din terenul cumpărat. Recent, dezvoltatorul imobiliar a cerut reautorizarea, pentru a putea aduce unele modificări proiectului propus inițial.
Negoiță și-a propus în această primă fază construirea a patru blocuri cu 11 etaje, prevăzute cu parcări subterane la subsol. Costul de dezvoltare este estimat la aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.
Pe întreaga platformă Chimopar s-ar putea construi peste 7.000 de apartamente cu un cost actual de dezvoltare ce depășește 450 de milioane de euro. Astfel, proiectul poate deveni cel mai mare ansamblu rezidențial dezvoltat până acum în București.
Citește și Stop construcțiilor în sectorul 3! Robert Negoiță vrea să demoleze
Ionuț Negoiță este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din București. Recent, el a cumpărat terenul fostei fabrici Cesarom din zona Preciziei a Bucureștiului, unde are de gând să construiască în jur de 3.000 de apartamente.
De asemenea, în primăvară Negoiță vrea să înceapă construcția unui nou mega-proiect rezidențial în Pipera, pentru care sunt planificate aproximativ 2.000 de apartamente. Reamintim că marile proiecte imobiliare ale familiei Negoiță se regăsesc în zona Pallady. În ultimii opt ani, Negoiță a construit peste 5.700 de apartamente din cele 11.000 câte a construit în total în București.
În trecut, frații Ionuț și Robert Negoiță au mai dezvoltat proiecte rezidențiale și în Sectorul 4, în Pipera și Popești-Leordeni. Ionuț Negoiță mai gestionează acum alte 3 șantiere, în paralel. În portofoliul dezvoltatorului se regăsesc HILS Sunrise cu 704 apartamente, construit pe terenuri cumpărate de la IKEA, faza întâi din HILS Republica, cu 370 de apartamente, în locul fostelor fabrici Republica și Tubinox, și prima etapă a HILS Titanium, cu 496 de apartamente, care se ridică în locul unei foste fabrici de cărămidă. Toate sunt grupate în estul Capitalei.
De asemenea, în această zonă, familia Negoiță a mai construit complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe, HILS Pallady, cu 1.908 apartamente și HILS Brauner, cu 1.336 de apartamente.
Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele două hoteluri din grupul RIN, care totalizează 365 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, clinica privată Medikali a soției sale, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie. Numărul de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale din București a scăzut în primele nouă luni din 2024 cu 4,2% față de perioada similară din 2023. Scăderea față de primele nouă luni din 2021 este însă de 45%.