- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ireal câți bani câștigă, într-o lună bună, un șofer Uber. „Credeam că doar se laudă”

15 Sep, 20:48 • Preda Silvia
Ireal câți bani a câștigat, într-o singură lună, un șofer Uber din România.
Ireal câți bani câștigă, într-o lună bună, un șofer Uber. „Credeam că doar se laudă”

Un utilizator al platformei Reddit a deschis o discuție despre câștigurile șoferilor Uber, fiind curios, și a reușit să uimească numeroși internauți. Acesta își dorea să afle ce bani încasează într-o lună un șofer Uber, asta după ce un amic i s-a lăudat cu sume uriașe.

Zilele trecute discutam cu un prieten care face Uber (+Bolt) într-un oraș mare din țară și îmi spunea cu nonșalanță că el iese la stradă zilnic și face 13k RON net pe lună. Fiind o persoană mai diplomată nu i-am zis nimic pe moment, l-am lăsat cu ale lui gândindu-mă că probabil doar se laudă.

Totuși, voiam să întreb pe aici dacă este careva familiarizat cu lucrul la Uber deoarece mie îmi da cu virgulă, știind deja situația din US unde au scăzut remarcabil veniturile șoferilor dar și situația din țara noastră, unde salariul mediu nu e nici jumătate cât afirmă tipul că face. Hell, mă apuc și eu în cazul asta de Uber chiar dacă am făcut ani și ani de studii superioare”, a scris acesta pe Reddit.

Postarea a strâns rapid zeci de comentarii. „Pai logic că faci 13k net pe lună când declari doar 2000 iar restul îți rămân ție”.

Uber și Bolt, cele mai populare aplicații de ridesharing
Uber și Bolt, cele mai populare aplicații de ridesharing

„Da, se fac acele sume, dar trebuie muncit 8-10 ore. Stai să vezi când afli cât face un frizer decent”, i-a răspuns cineva.

„Cunosc și eu cuplu manichiuristă + frizer și fac împreună 20k lei lunar lejer”, a scris altcineva.

Citește și: Noi beneficii pentru clienții Uber din România! A fost introdus un nou serviciu în aplicație

„O manichiuristă face 500 lei pe zi lejer și peste 1000 dacă se agită puțin”, „Frizerul meu se îmbracă de zici că sunt ultimul homeless când mă duc la el. E țiplă, totul e nou nouț pe el”, „Am fost frizer, media era 3/4 k euro pe lună”, sunt alte comentarii.

Câți bani câștigă într-o lună un șofer Uber/ Bolt

„Acum 2 ani un fost coleg îmi spunea că ajunge la 8k net lunar. Ieșea dimineața la ora 6 până la ora 11-12, apoi venea acasă și ieșea din nou la 6 seara până la 10 – 11 noaptea”.

„Am prieteni care fac asta și câștigă 8000 lei + la ieșit mai lejer. Poți trece și de 10-11k dacă ieși 10-12 ore pe zi. Treaba e că ei nu prea plătesc taxe, de aceea pare mare câștigul”.

Vezi și: Uber lansează serviciile Yacht, Boat și Cruise. Prețuri de până la 200 de euro de persoană