- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Mark Zuckerberg face concedieri pe bandă rulantă. Zeci de angajați Facebook sunt dați afară din cauza tichetelor de masă

18 Oct, 10:33 • Bruma Loredana
Zeci de angajați care lucrează pentru Mark Zuckerberg au fost dați afară din cauza modului în care au folosit tichetele de masă. Vizate de restructurare au fost mai multe echipe de la Facebook, WhatsApp, Instagram și Reality Labs.
Mark Zuckerberg face concedieri pe bandă rulantă. Zeci de angajați Facebook sunt dați afară din cauza tichetelor de masă

Mark Zukerberg face concedieri pe bandă rulantă, după ce a aflat pe ce cheltuiau, de fapt, angajații tichetele de masă. Acestea trebuiau folosite pentru a comanda mâncare, nicidecum pentru a cumpăra altceva.

Mark Zuckerberg îi dă afară pe angajații care au cumpărat detergent de rufe cu tichetele de masă

Dacă angajații Meta care lucrează la sediul din Silicon Valley, SUA, primesc mâncare gratuită, cei care au „baza” în birourile mai mici ale gigantului online primesc tichete de masă pe care le pot folosi pentru a comanda de la diferite servicii de livrare.

Pentru micul dejun valoare tichetului era de 20 de dolari, în timp ce pentru prânz și cină 25 de dolari. În loc să-și cumpere mâncare, mai mulți angajați au folosit acele tichete de masă pentru a cumpăra pahare de vin sau detergent. Totul a ajuns la urechile lui Zuckerberg, care a decis să-i dea afară .

Citește și Cea mai nouă tentativă de fraudă pe Facebook! Păcălește ușor mii de români

Astfel, la începutul lunii octombrie, în jur de 20 de angajați ai Facebook din Los Angeles au fost dați afară.  Câteva zile mai târziu au început restructurările și la celelalte companii. Vizate de restructurare au mai fost echipe de la WhatsApp, Instagram și Reality Labs- divizia de realitate augmentată și virtuală a Meta, potivit bugetul.ro. 

Unii angajați au fost relocați.

Potrivit Bloomberg, averea lui Zuckerberg  a ajuns la 206,2 miliarde de dolari, în primele zile ale lunii octombrie. Astfel, directorul general al Meta Platforms l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind a doua cea mai bogată persoană din lume.

Citește și Facebook nu mai vrea să fie „platforma părinţilor şi bunicilor”. Cum vrea Meta să atragă tinerii Gen Z