Reprezentanții Mercedes nu au pierdut timpul și recent, au depus la Agenția pentru Protecția Mediului Alba solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, care va fi realizat în municipiul Sebeș, pe str. Augustin Bena, nr. 106.
Citește și Veşti bune pentru agricultori! S-a lansat asigurarea care garantează producţia în caz de secetă
Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați și potrivit memoriului tehnic, aici vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Mai mult, capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.
Potrivit reprezentanților companiei, constucția halei va începe în ianuarie 2023, iar lucrările vor fi realizate într-o perioadă de 15 luni, astfel încât, în martie 2024, acestea să se finalizeze.
Începând cu anul 2025, în noua fabrică vor fi realizate activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice.
„Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.
Compania germană a obținut pentru această investiție un ajutor din partea statului Român în valoare de 185,4 milioane de lei. C toate acestea, valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică la 674 milioane de lei, arată datele publicate de Ministerul Finanțelor.
„Necesitatea realizării acestei investiții derivă din interesele firmei Star Assembly SRL, în vederea extinderii capacității de producție și de depozitare a pieselor și a accesoriilor pentru autovehicule în țară noastră. În prezent societatea deține terenul necesar extinderii, totodată având funcționale halele de producție și de depozitare, anexe tehnice și spații administrative. Proiectul analizat se încadrează în activitățile existente aducând îmbunătăți la condițiile existente, beneficiarul intenționând să modernizeze și să extindă capacitatea de producție, fără a schimbă profilul de producție, categoria și clasa de importantă a clădirilor existente. Utilitatea publică constă în modernizarea și realizarea unor noi investiții în zonă, fapt ce conduce la creșterea potențialului socio – economic”, se mai precizează în documentul depus de compania germană la APM Alba.