- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii: „Noile decizii vor ajunge la pensionari din această săptămână. Aproape 83% din pensii au crescut”

14 Aug, 13:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat în această dimineață că pensionarii vor primi deciziile începând cu această săptămână. Aproximativ 3.806.270 de pensii au fost majorate după recalculare.
Ministrul Muncii: „Noile decizii vor ajunge la pensionari din această săptămână. Aproape 83% din pensii au crescut”

Potrivit Ministrului Muncii, românii își vor primi noile pensii recalculate începând cu data de 2 septembrie. Seniorii care au ales plata pe card vor primi banii începând cu data de 12 septembrie, potrivit Antena 3 CNN.

”Noile decizii vor ajunge la pensionari începând cu această săptămână. Din septembrie, majoritatea pensionarilor vor primi pensii majorate.

Dintre cele 4 609 830 de pensii din sistemul public de pensii, 3 806 270 de pensii, adică 82,56 la sută, au fost majorate ca urmare a recalculării. În iulie 2024, pensia medie era de 2 250 de lei. În septembrie 2024 pensia medie crește la 2 761 de lei.

Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creșterea medie a pensiei este de 622 de lei”, a explicat Ministrul Muncii într-un briefing de presă.

Te-ar putea interesa și: Recalcularea pensiilor românilor a fost finalizată. Nimeni nu va pierde bani. Ce au de spus Ciolacu și ministrul Muncii

foto: pensii

Ministrul Muncii: „Noile decizii vor ajunge la pensionari din această săptămână. Aproape 83% din pensii au crescut”

Simona Bucura-Oprescu a menționat că prima tranșă va fi virată către Poșta română pe 26 august, iar pe 12 septembrie vor fi virați banii pentru cei care îi primesc pe card.

”Pe 26 august începe să fie virată prima tranșă către Poșta română, iar de pe 2 septembrie va începe livrarea banilor de către factorii poștali către pensionari.

Pe data de 12 septembrie vor fi virați banii pentru cei care își primesc banii pe card”, a mai declarat Simona Bucura Oprescu la finalul ședinței de Guvern.

„Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar cu pensii diferite”

Mai mult, ministrul Muncii a mai menționat că a fost finalizată recalcularea și nu vor mai exista pensionari care au muncit la fel și au pensii diferite. Aceasta continuă spunând că Guvernul vrea să asigure o creștere sustenabilă și continuă.

”Am finalizat recalcularea. Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar cu pensii diferite. Guvernul Ciolacu asigură creșterea sustenabilă și continuă a pensiilor.

În lege, s-a introdus un mecanism care garantează creștere anuală a pensiilor fără a creea dezechilibre bugetare. Am eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile care ar fi putut duce la înghețarea pensiilor până în anul 2070.

În 2024, cei mai mulți dintre pensionari beneficiază de două majorări. Prima majorare, la 1 ianuarie 2024, când au crescut toate pensiile ca urmare a creșterii punctului de pensie cu 13,8%, de la 1785 lei la 2032 lei.

A doua majorare, la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităţilor prin recalcularea tuturor pensiilor. Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu va pierde”, a adăugat și Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Te-ar putea interesa și: Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani