- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mitul Diasporei bogate se prăbuşeşte! Un taximetrist câştigă 1.300 de euro pe lună în Italia. Salariul lunar nu diferă așa de mult față de cel oferit în România

21 Jun, 11:42 • Dobran Viorel
Meseria de taximetrist poate fi practicată de români, atât acasă, dar și în alte țări dacă ei cunosc limba țării respective la nivel mediu. Spre deosebire de anii trecuţi, diferenţele salariale s-au micşorat considerabil.
Mitul Diasporei bogate se prăbuşeşte! Un taximetrist câştigă 1.300 de euro pe lună în Italia. Salariul lunar nu diferă așa de mult față de cel oferit în România

Un taximetrist în Italia nu este chiar cea mai fericită variantă pentru un conaţional plecat din ţară pentru a-şi face bani de vilă şi BMW la mâna a doua, deoarece salariul nu diferă față de cel al unui șofer din România! În anul 2022, ultimul raportat fiscal, taximetriștii din Italia au anunţat venituri medii de aproximativ 15.500 de euro pe an, conform declarațiilor lor fiscale înregistrate la Agenția de Venituri. Această sumă echivalează cu aproximativ 1.300 de euro lunar, o cifră considerată modestă în raport cu costurile ridicate ale licențelor de taxi și cheltuielile operaționale necesare pentru desfășurarea activității.

Analiza publicată de Il Sole 24 Ore arată că, în ciuda revenirii la niveluri de colectare a veniturilor similare cu cele din perioada pre-pandemie (2017-2019), veniturile declarate de taximetriști ridică semne de întrebare. În nordul Italiei, cum ar fi în Florența și Milano, veniturile declarate sunt mai ridicate, în jur de 20.000 de euro pe an, în timp ce în sudul țării, în orașe precum Palermo și Napoli, acestea sunt mult mai scăzute, sub 1.000 de euro pe lună, scrie stiridiaspora.ro.

Apare primul taxi zburător! Ar putea fi văzut pe cerul din Marea Britanie în următorii 2 ani

Potrivit unui site care monitorizează evoluția câștigurilor, un șofer de taxi câștigă, în medie, suma de 31.300 de lei pe an sau 2.600 lei pe lună, adică 525 de euro

Potrivit worldsalaries.com, venitul maxim pentru un șofer de taxi este de 4.900 lei pe lună, dar poate rămâne și cu 1.200 de lei. Aici nu sunt incluse eventualele stimulente sau bacșișul.

Potrivit aceleiași surse, un șofer de taxi din Ungaria câștigă, lunar suma de 3.470 de lei (700 de euro), cu 800 de lei mai mult decât un român.

Tags: