- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Nicuşor Dan vrea să taxeze toate locurile de parcare: „Într-un an de zile să rezolvăm”

22 Oct, 14:32 • Bruma Loredana
Nicuşor Dan a anunţat cum vrea să rezolve problema locurilor de parcare din Bucureşti. Primarul Capitalei spune că îşi doreşte ca toate locurile de parcare să fie taxate, inclusiv cele de reşedinţă.
Nicuşor Dan vrea să taxeze toate locurile de parcare: Într-un an de zile să rezolvăm

Nicuşor Dan le pregăteşte bucureştenilor o nouă „surpriză”. Primarul Capitalei vrea  ca într-un an să taxeze toate locurile de parcare, inclusiv cele de reşedinţă.

Nicuşor Dan rezolvă problema locurilor de parcare din Capitală

Primarul Capitalei a declarat că îşi doreşte să rezolve problema locurilor de parcare din Bucureşti în cel mult un an. Deşi au mai fost înfiinţate câteva parcări, primarul general spune că încă nu sunt suficiente.

„Am mai înființat, dar nu, nu am numărul exact să vi-l dau, în momentul ăsta.  Haideți să ne concentrăm pentru început pe zona centrală. Zona centrală înseamnă interiorul inelului central, adică Mihai, Bravu, Viilor, îl cunoașteți, Podul Basarab, deci tot ce e înăuntru să nu mai existe, toate locurile de parcare să fie taxate, inclusiv de reședință și după aceea, în momentul acela o să avem o imagine despre și necesar, eventual, dacă trebuie mai să mai facem niște parcări în regim cu plată, eventual în parteneriat public-privat. Deci, eu mi-aș dori ca într-un an de zile să rezolvăm problema asta”, a spus primarul general al Capitalei, după şedinţa de luni de la Primărie.
Reamintim că în urmă cu un an primarul Capitalei se lăuda că în centrul Capitalei au fost amenajate peste 30.000 de locuri de parcare cu plată.
O măsură pe care sunt foarte bucuros că bucureştenii au preluat-o ca atare – aceea de a taxa parcarea. Mă aşteptam să existe opoziţie, dar bucureştenii au înţeles că e normal să taxezi parcarea. Am depăşit 30.000 de locuri de parcare plătite. Vrem să ajungem la 90.000 în zona centrală şi după aceea vedem extinderea. În zonele unde am implementat-o deja, se simte. Lumea e disciplinată, găseşti loc de parcare. S-a redus în zonele respective traficul”, declara primarul general anul trecut, pentru RFI.
Citeşte şi Buget record strâns de primării datorită parcărilor publice. Bucureștiul aduce aproximativ 40% din veniturile totale înregistrate în țară