- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Noi magazine în țara noastră, în diverse localități. Apar mii de locuri de muncă!

18 Sep, 18:29 • Preda Silvia
Penny are în plan extinderea rețelei sale de magazine. A încheiat un parteneriat cu cei de la Meta Estate Trust pentru construirea de noi spații comerciale în următorii ani.
Noi magazine în țara noastră, în diverse localități. Apar mii de locuri de muncă!

Lanțul de magazine Penny, parte a grupului german REWE, se va extinde pe piața din România. În prezent, Penny are 376 de magazine în țara noastră și peste 6.500 de angajați, scrie Bugetul.

Penny vrea să-și continue expansiunea și are în plan ca până în anul 2029 și ajungă la 600 de magazine în țara noastră.

Penny a încheiat recent un parteneriat cu cei de la Meta Estate Trust. Compania de investiții imobiliare va achiziționa patru spații comerciale și le va dezvolta cu retailerul. Potrivit reprezentanților Meta Estate Trust, cele patru proiecte vor fi finalizate în următorii doi ani, în mai multe localități din țară.

Noile spații comerciale vor fi închiriate pe 10-15 ani, pe baza unui contract indexat la inflație, fără opțiune de reziliere anticipată.

Penny va deschide noi magazine în țara noastră

magazine Penny
magazine Penny

Citește și: Auchan dă lovitura cu cea mai nouă ofertă a sa! Clienții vor beneficia de vouchere speciale

Sursa citată informează că cele patru spații comerciale vor avea o suprafață totală de aproximativ 6.000 de metri pătrați.

Construcția acestor spații va fi demarată în perioade diferite, între lunile august și septembrie 2025. Termenul de finalizare este planificat pentru luna decembrie a anului 2026.

Pentru a dezvolta această companie mai accelerat decât creșterea organică de 10% pe care deja o livrăm acționarilor noștri, e nevoie de conturarea unui pipeline atractiv de proiecte și de ridicarea capitalului necesar pentru realizarea lui. Aceste patru proiecte ne oferă o predictibilitate solidă a veniturilor și ne ajută să reducem expunerea la riscurile de piață.

În același timp, veniturile recurente de un milion de euro anual, la care se adaugă posibilitatea de a ridica peste șase milioane de euro în finanțare prin împrumuturi, ne vor permite să ne atingem obiectivele ambițioase de creștere”, a transmis Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust, fondată în anul 2021 de un grup de afaceriști români cu experiență în real estate și piața de capital, este o companie cu activitate în sectorul imobiliar.

Din 29 august 2022, compania este listată la Bursa de Valori București, având simbolul bursier MET.

Vezi și: Produsele pe care românii se vor bate! Se găsesc pe rafturile Penny și se vând la prețuri speciale de miercuri, 10 iulie