- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Noi reguli privind amnistia fiscală. Guvernul a schimbat unele condiții

25 Sep, 14:34 • Andrei Alina
Guvernul a modificat amnistia fiscală printr-o nouă ordonanță de urgență care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Sunt noi reguli pentru românii care vor să beneficieze de amnistie.
Noi reguli privind amnistia fiscală. Guvernul a schimbat unele condiții

Guvernul a schimbat unele prevederi din OUG privind amnistia fiscală. Noua formă a OUG a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Una dintre noutăți este faptul că dobânzile, penalitățile și toate accesoriile aferente datoriilor principale stabilite prin decizii de impunere din oficiu ale persoanelor fizice pentru anii 2019 și 2020 se anulează dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiții.

Astfel, se aplică amnistia fiscală dacă toate obligațiile bugetare principale individualizate din decizia de impunere sunt stinse până la termenul de plată din Codul de procedură fiscală.

Citește și: O nouă taxă pe facturile la energie, de la 1 octombrie. Cât îi va costa pe români sprijinirea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon

Dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 1 – 15 din lună, termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare, inclusiv.

Dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 16 – 31 din lună, termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare, inclusiv.

Citește și: Marcel Ciolacu sprijină familiile afectate de inundații. Ajutorul este de 15 mii de lei!

Cererea de anulare a accesoriilor se depune în termen de 90 de zile de la comunicarea deciziei de impunere din oficiu. Depășirea acestui termen atrage anularea cererii. Pentru firmele aflate în procedura insolvenței, administratorii sunt obligați să solicite acordul creditorilor. De asemenea, pentru firmele aflate în procedura insolvenței, administratorii speciali sau judiciari sunt obligați să solicite acordul creditorilor pentru accesarea amnistiei fiscale, scrie Hotnews.ro.