- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Nu mai sunt bani pentru acești români! Anunțul făcut de autorități

20 Aug, 16:47 • Preda Silvia
S-au epuizat fondurile! Anunțul important făcut de autorități pentru o categorie de români. Nu mai sunt bani pentru ei.
Nu mai sunt bani pentru acești români! Anunțul făcut de autorități

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a închis o sesiune de depuneri de proiecte de finanțare destinată fermierilor. Nu mai sunt bani disponibili!

Este vorba despre cererile de finanțare prin intervenția IS-V-01 „Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027 pentru care APIA anunță închiderea sesiunii de depunere începând cu data 14 august a.c., odată cu epuizarea fondurilor alocate.

Citește și: Noile afaceri îmbină utilul cu plăcutul. Ce este „terapia de pădure” pentru care o tânără din Sibiu a demisionat după 10 ani de multinaţională

APIA nu mai primește cereri de finanțare! Nu mai sunt bani

„Având în vedere pubicarea în MO 809 din 14 august 2024 partea 1 a OMADR 314 pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervenției IS-V-01 „Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027 prin care se stabilește că:

bani
bani

„Art. 1, Pct. 5.

La articolul 9, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alin. (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:

„(1^1) La data la care valoarea cererilor de finanțare aprobate acoperă alocarea disponibilă în cadrul intervenției, A.P.I.A. publică pe site-ul www.apia.org.ro un anunț cu privire la închiderea sesiunii de depunere și notifică D.A.J. în acest sens.

(1^2) Programele depuse de solicitanți și ale căror cereri de finanțare nu au fost aprobate la data închiderii sesiunii se includ în lista programelor în așteptare în scopul finanțării în situația identificării unor sume disponibile.”

Precum și faptul că la această dată bugetul destinat IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole pentru perioada 2023 – 2027 a fost epuizat,

în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

APIA comunică închiderea sesiunii de depunere a programelor de reconversie/restructurare începând cu data de 14.08.2024”, se scrie într-un comunicat publicat marți, 20 august, de către APIA.

Vezi și: Ce despăgubiri vor primi fermierii afectați de secetă. Estimările Ministerului Agriculturii