Anumiți români sunt luați în vizor atunci când vine vorba despre voucherele de vacanță. Purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Turism a făcut primele declarații în acest sens. Se pare că Dragoș Anastasiu este de părere că angajații la stat cu salarii de 3.000-4.000 de euro nu ar trebui să beneficieze de astfel de vouchere pe viitor.
Dragoș Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Turism consideră că o redistribuire a bugetului alocat voucherelor de vacanță ar fi o soluție viabilă. O variantă luată în calcul ar fi ca angajații la stat care câștigă 3.000 – 4.000 de euro să nu beneficieze de acestea. În momentul în care a fost întrebat dacă s-a pus problema majorării voucherelor de vacanță, Anastasiu a avut un răspuns tranșant.
„În ceea ce privește voucherele de vacanță, ele au existat și există în momentul de față și sunt previzionate a rămâne încă patru ani, și sunt sume destul de importante în ceea ce privește turismul din România, aproape 300 milioane de euro. Sunt bani mulți și sigur că noi putem să cerem și mai mult, dar eu cred că trebuie să fim și realiști. Ce poate că ar trebui să gândim apropo de voucherele de vacanță este un alt mod de a fi folosite.
Mie personal, e o părere strict personală, nu am fost mandatat de nimeni să spun lucrul ăsta, mi se pare că oameni care câștigă la stat, de exemplu, 3.000 de euro – 4.000 de euro și așa mai departe nu au nevoie de vouchere de vacanță. Eu n-am nevoie de vouchere de vacanță, ca să fiu clar”, a declarat Dragoș Anastasiu, conform Agerpres.
Citește și:
Prognoza meteo 12 septembrie -10 octombrie. Meteorologii anunță când vin ploile
Omul de afaceri mai este de părere că s-ar putea aloca sume mai mari pentru cei care folosesc voucherele de vacanță în extrasezon sau persoanelor care chiar nu-și permit să plece în concedii atunci când o fac toți românii. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Turism a transmis că mediul privat ar putea folosi mult mai mult sistemul de vouchere de vacanță.
„De asemenea, revenind la prima idee, da, o să mi se spună cu discriminarea, dar eu vă spun cum gândesc. Aș prefera ca aceia care chiar nu-și permit să plece în concedii să aibă sume mai mari, în contextul în care cei care chiar își permit, să aibă sume mai mici sau să aibă sume zero.
Sau putem să ne gândim în ce măsură putem să dăm sume mai mari în perioada de extrasezon. Cu cât dai mai mulți bani în piață și toată lumea se aruncă în sezon, cresc și prețurile. Nimeni nu mai are neapărat de câștigat din tot sistemul ăsta”, a mai transmis Anastasiu.
Citește și:
Premierul Ciucă face un nou apel la populație. „Să reducem risipa şi să…”
Alertă de cutremur în România. Un nou seism periculos a avut loc în această dimineață