- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Oportunități uriașe pentru România! Nouă colaborare de afaceri între frații Pavăl de la Dedeman și gigantul din aviație!

10 Oct, 10:26 • Mălureanu Rebecca
Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman au devenit parteneri de afaceri cu SITA, lider din industria aviatică. Cei doi frați au pus la dispoziția companiei SITA, un spațiu în clădirea lor de birouri din inima Ardealului, pentru inaugurarea unui hub dedicat industriei aviatice.
Oportunități uriașe pentru România! Nouă colaborare de afaceri între frații Pavăl de la Dedeman și gigantul din aviație!

O nouă colaborare de afaceri cu șanse uriașe pentru România, între Frații Pavăl de la Dedeman și SITA, lider mondial în domeniul tehnologiei pentru industria transportului aerian, presupune deschiderea unui hub tehnologic de către SITA în Cluj-Napoca.

„Noul hub va dezvolta soluții de ultimă oră care abordează cele mai presante provocări ale industriei aviatice, cum ar fi îmbunătățirea experienței pasagerilor și reducerea impactului asupra mediului”, a informat miercuri SITA.

Rolul pe care îl joacă frații Pavăl de la Dedeman de data aceasta în lumea afacerilor este unul major, întrucât centrul a fost inaugurat în cea mai mare clădire de birouri din Cluj Napoca.

Cum s-a ajuns la această colaborare de afaceri?

Una dintre marile investiții din portofoliul imobiliar al fraților Pavăl joacă un rol primordial în planul companiei și vorbim despre „The Office”, fiind construcția care este gazda noului hub. Pentru a o include în portofoliul lor patronii Dedeman au plătit undeva la 120 de milioane de euro.

Actualmente, rețeaua de comunicații SITA furnizează 60% din schimbul de date al comunității de transport aerian. În 2023, veniturile grupului s-au încadrat la 1,5 miliarde de dolari, același nivel estimându-se și pentru 2024.

Clădirea "The Office ", locul pe care oamenii de afaceri l-au pus la dispoziția SITA
Clădirea „The Office „, locul pe care oamenii de afaceri l-au pus la dispoziția SITA

Ai mai putea citi și: Doi suceveni au dat lovitura cu un business bazat pe consumul de alimente sănătoase. Cum au reușit Georgiana și Cosmin să transforme un proiect personal într-o afacere de succes

Hubul din Cluj-Napoca se integrează într-o rețea globală de centre tehnologice, conectând locațiile din Londra (Regatul Unit), Letterkenny (Irlanda) și New Delhi (India). Centrul din Cluj-Napoca aprozimează un număr de 50 de angajați, cu planuri de extindere, în funcție de dinamica pieței, ceea ce prevede și noi angajări cu oferte salariale competitive specifice industriei tehnologice.

CEO-ul SITA, David Lavorel, a menționat la inaugurarea hub-ului, că societatea și-a asigurat o echipă puternică prin punerea la dispoziție a unor joburi de ingineri software, dezvoltatori de produse și specialiști IT.

Hub-ul din Cluj vrea să dezvolte soluții inovatoare pentru marile provocări din industria aviatică, cum ar fi îmbunătățirea experienței pasagerilor și reducerea impactului asupra mediului.

SITA și TechTalent Software au adus la cunoștiință chiar din anul 2022 că au în vedere deschiderea unui astfel de centru de cercetare la Cluj, pentru dezvoltarea de noi soluții guvernamentale și de procesare a pasagerilor.

În funcție modul în care va evolua pieța, SITA are planuri de extindere.

Ai mai putea citi și: Povestea din spatele afacerii Lăptăria cu caimac! Cine sunt antreprenorii brandului?