- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Platforme Temu suspectată de către UE că ar vinde produse ilegale!

30 Oct, 23:46 • Mălureanu Rebecca
Foarte cunoscuta platformă de cumpărături online, Temu, fondată în China, este suspectată de către Uniunea Europeană,  din cauza îngrijorărilor apărute că aceasta ar vinde produse ilegale! Autoritățile europene vor face tot ce le stă în putință pentru a proteja consumatorii, iar în situația în care, faptele se confirmă, se vor aplica sancțiuni grave!
Platforme Temu suspectată de către UE că ar vinde produse ilegale!

Activitatea cunoscutei platforme Temu a intrat în vizorul Uniunii Europene din cauza unor suspiciuni că ar vinde produse ilegale. Autoritățile europene vor face verificări dacă Temu comercializează produse interzise sau nu, iar în urma confirmării, platforma ar putea fi grav sancționată!

Platforma Temu, un site sigur sau nu?

Comisia Europeană va deschide o procedură oficială contra platformei online Temu,  administrată de compania chineză PDD Holdings, pentru a confirma presupusele afirmări legate de încălcarea normelor împotriva activităţilor online ilicite, conform unor surse citate de Bloomberg.

Autorităţile europene de reglementare au luat măsuri drastice contra companiilor Big Tech, ca parte a unui efort de a diminua prejudiciile online. Având ăn vedere Regulamentul ce privește serviciile digitale al UE, platformele care au peste 45 de milioane de utilizatori în regiune trebuie să ia măsuri pentru a opri răspândirea dezinformării şi a conţinutului ilegal, mai ales oferirea de produse care sunt ilegale în UE sau riscă amenzi de până la 6% din veniturile lor anuale globale.

Temu, în vizorul Uniunii Europene pentru vânzări ilegale
Temu, în vizorul Uniunii Europene pentru vânzări ilegale

Te-ar mai putea interesa și: Se închide un mare mall din România. Clădirea a fost vândută cu 10 milioane de euro. În ce va fi transformată

Ancheta vine ca o consecință a solicitării UE din 11 octombrie ca Temu să comunice date privind modul în care tratează obstacolul produselor contrafăcute sau nesigure de pe piaţa sa. La data respectivă, Comisia a declarat că a solicitat „informaţii detaliate şi documente interne privind măsurile de atenuare luate împotriva prezenţei şi reapariţiei comercianţilor care vând produse ilegale” pe platformă.

Datele pe care aceasta le-a furnizat până în momentul prezent au fost nesatisfăcătoare şi nu au calmat îngrijorările UE, se aude din declarațiile surselor pentru Bloomberg.

Autorităţile de reglementare din UE îşi folosesc la maxim normele privind conţinutul online. Comisia desfăşoară în momentul da față anchete asupra Meta, AliExpress, TikTok şi X.

În luna mai, Comisia Europeană a evidențiat în mod oficial Temu ca o platformă online foarte mare (VLOP), fapt care o determină să respecte cele mai severe norme în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale.

Temu este o piaţă online cu o medie ce depășește 45 de milioane de utilizatori lunar în Uniunea Europeană. Numărul de utilizatori în cauză, pe care Temu l-a tranmis Comisiei, trece de pragul DSA pentru desemnarea ca VLOP.

Ca urmare a desemnării ca VLOP, Temu este obligată să respecte următoarele:  obligaţia de a evalua şi de a atenua în mod corespunzător orice riscuri sistemice care decurg din serviciile lor, inclusiv listarea şi vânzarea de mărfuri contrafăcute, de produse nesigure sau ilegale şi de articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Ai mai putea citi și: Amazon intră în forță pe piața fashion! Gigantul amenință supremația Shein și Temu din România