- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Proiectul prin care gospodăriile beneficiază de panouri fotovoltaice de 10.000 de euro. Află despre ce este vroba!

02 Oct, 23:18 • Mălureanu Rebecca
Adrian Câciu sprijină persoanele vulnerabile prin proiectul "RepowerEU" ce presupune montarea unor panouri fotovoltaice în gospodării în valoare de 10.000 de euro. Înscrierile în program se fac din 25 octombrie!
Proiectul prin care gospodăriile beneficiază de panouri fotovoltaice de 10.000 de euro. Află despre ce este vroba!

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu anunțat că prin programul REPowerEU, aproximativ 122.000 de gospodării vor beneficia de panouri fotovoltaice şi de capacităţi de stocare. Proiectul sprijină persoanele vulnerabile.

10.000 de euro pe gospodărie pentru panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a făcut anunțul miercuri referitor la proiectul pentru luna octombrie care urmărește instalarea de panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare pentru persoanele vulnerabile.

„În octombrie vom demara înscrierile în programul RePowerEU pentru persoanele vulnerabile pentru montarea de panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare la un nivel de 3 KW net din perspectiva capacităţilor de captare a energieie elctrice, de panouri fotovoltaice”, a spus ministrul la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

 

 

Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Ai mai putea citi și: Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!

Adrian Câciu a anunţat că vor fi acordate vouchere de 5.000 de euro pentru fiecare componentă, respectiv 10.000 de euro pe gospodărie.

Firmele interesate se vor putea înscrie în program începând din 25 octombrie.

Adrian Câciu a mai precizat că procedura seamănă cu cea de la Administraţia Fondului de Mediu. Firmele care se ocupă de montarea acestor capacităţi reprezintă beneficiarii primari ai programului, care vor coopta beneficiarii finali – persoanele vulnerabile din perspectiva energetică, conform Legii 226/2021.

Pe 25 octombrie, fiecare companie va veni cu pachetul de clienţi la care urmează să instaleze aceste panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare, aceştia făcând parte din această categorie a consumatorului vulnerabil de energie. Scopul este ca, la finalul acestei investiţii, acel consumator să nu mai aibă nimic de plătit la factură”, a explicat ministrul.

Persoanele vulnerabile din perspectiva veniturilor figurează în bazele de date referitoare la programe sociale şi cele privind plafonarea preţului la energie.

Această compilaţie de bază de date este o bază de selecţie, dacă vreţi, de persoane vulnerabile din perspectivă energetică, care vor fi beneficiarii acestui program. În jur de 122.000 de gospodării vor fi în prima fază acoperite prin acest program. Noi sperăm să fie nevoie de suplimentarea fondurilor”, a spus ministrul.

Te-ar mai putea interesa și: Criza bugetară: Planul de reducere a deficitului, pe 7 ani, amânat! Adrian Câciu face promisiuni