În România, majoritatea respondenţilor consideră că se vor încadra în bugetul estimat cu toate cadourile (76%), în timp ce doar 20% au pus bani deoparte special pentru acest moment al anului. În privinţa cadourilor, românii iau în calcul voucherele (7%) decât cadourile realizate chiar de ei (6%).
Locuitorii din sud-estul ţării par a fi cei mai prevăzători: 25% au economisit pentru sezonul cadourilor şi, de asemenea, cei din Generaţia Z (18-24 de ani, 28%), potrivit studiului Revolut.
Citeşte şi: Masa de Crăciun, mult mai scumpă anul acesta. Se anunţă noi creşteri de preţuri în decembrie
Când vine vorba despre buget, cei mai mulţi români (48%) spun că vor aloca sub 250 de euro pentru sărbători, iar 6% dintre respondenţii din această piaţă au spus că nu vor cheltui deloc de sărbători. De asemenea, 43% se aşteaptă să cheltuiască între 250 şi 1.000 de euro, iar 3% chiar peste 1.000 de euro.
Românii din vestul ţării sunt cei mai calculaţi anul acesta. 57% declară că vor cheltui sub 250 de euro de sărbători şi exclud total posibilitatea de a cheltui mai mult de 1.000 de euro pentru acest Crăciun, conform studiului Revolut.
Românii din centrul ţării (6%) şi din Bucureşti (5%) se află la polul opus. Pentru ei, Crăciunul este un moment special şi pentru asta vor scoate din buzunar sume între 1.000 şi 1.500 de euro.
Cei mai afectaţi de creşterile de preţuri par a fi consumatorii din sud-vestul şi din sud-estul ţării. Pentru ei sărbătorile vor fi mai sărace.