- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Românii vor primi banii înapoi pentru aceste cheltuieli. Puteți depune cererea până pe 18 octombrie

12 Aug, 18:44 • Preda Silvia
O categorie de români își poate recupera o parte din banii cheltuiți. Pot trimite cererile începând de astăzi, de la ora 9:00, până pe 18 octombrie 2024, ora 16:00.
Românii vor primi banii înapoi pentru aceste cheltuieli. Puteți depune cererea până pe 18 octombrie

Fermierii români își pot recupera banii pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat lansarea sesiunii de depunere a Cererilor de finanțare aferente submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul PNDR 2014 – 2020, între 12 august 2024, ora 9:00 și 18 octombrie 2024, ora 16:00.

Alocarea financiară pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” este de 30.416.346 euro, cu posibilitatea suplimentării acesteia în funcție de interesul manifestat de potențialii beneficiari, astfel încât să poată beneficia de finanțare toate cererile declarate eligibile.

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, arată AFIR.

Citește și: Seceta a făcut prăpăd în România. Fântânile seacă și oamenii primesc apă cu porția

bani
bani

Ghidul și documentele necesare pentru a depune cererea sunt disponibile pe site-ul web www.afir.ro, în secțiunea Finanțare, sub Măsuri de sprijin – submăsura 17.1 – Ghidul solicitantului.

Nu există niciun risc de pierdere a banilor europeni alocaţi agriculturii şi dezvoltării rurale

Fondurile disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2022 vor fi atrase în totalitate şi nu există niciun risc de pierdere a banilor europeni alocaţi agriculturii şi dezvoltării rurale, transmite ministerul de resort printr-un comunicat.

România are în derulare în prezent proiecte de investiţii în agricultura românească astfel încât fondurile disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2022 să fie atrase în totalitate.

În niciun caz nu poate fi vorba despre o dezangajare a fondurilor europene destinate agriculturii şi dezvoltării rurale, ţinând cont de faptul că termenul limită de cheltuire a banilor este decembrie 2025”, se menţionează în comunicat.

Vezi și: Seceta a distrus culturile agricole din Moldova. Agricultorii sunt disperaţi şi va trebui să vândă recoltele decimate în pierdere