- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Salarii de peste 15.000 de lei în mână în România. Jobul nu necesită studii superioare, dar este nevoie de seriozitate

09 Jul, 15:54 • Andrei Alina
În lunile în care peste două mililioane de români muncesc pentru puțin peste 2.100 lei, sunt unii angajați care obțin salarii și de 15.000 lei în România.
Salarii de peste 15.000 de lei în mână în România. Jobul nu necesită studii superioare, dar este nevoie de seriozitate

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai respectați fermieri din România, a anunțat că 2024 este cel mai bun an în ceea ce privește recolta de grâu. Producție bună are și pentru alte culturi motiv pentru care a decis să-și recompenseze și angajații.

Dimitrie Muscă a declarat, în cadrul emisiunii „Agricultura la raport” la Agro TV, că salariile mecanizatorilor din fermele sale au crescut până la peste 15.000 de lei pe lună pentru unii angajați. Acesta a explicat că angajații săi au muncit din greu și merită din plin aceste salarii datorită pregătirii și efortului depus, lucrând de la primele ore ale dimineții până seara târziu.

Citește și: Ce salarii au, de fapt, piloții TAROM. Salariile lor au fost majorate cu încă 1500 de euro în urma grevei

”Salariul lor mediu într-o lună în care lucrau pe combină era în jur de 13.000 de lei, până la 14.000 de lei. După care m-au tras de mânecă și mi-au spus „Domnul director, acum că avem așa producție mare, ne măriți și nouă acel cuantum al venitului pe combină?”. Chiar dacă mă înjură multă lume, nu mă interesează, eu n-am spus la nimeni să facă ca mine. Sigur că anul acesta trebuie să primească cel puțin 15.000 de lei în mână cei care lucrează pe combină, pentru că impune o pregătire deosebită, impune multă intervenție, lucrări de dimineața înainte de ora 7, până seara la 22, și cel puțin 15.000 de lei în mână vor lua mecanizatorii de la Curtici pe perioada recoltatului”, a spus Dimitrie Muscă.

Citește și: O companie gigant face angajări! Salarii de până la 9.600 de lei pentru românii care îndeplinesc aceste condiții

Fermierul i-a îndemnat și pe alți producători din România să-i urmeze exemplul pentru a stimula românii plecați în străinătate să se întoarcă în țară.

„În ianuarie-februarie, primesc un 5.500-6.000 de lei, acesta este salariul pe care îl dau atunci, pentru că lucrează de la 8 la 16, lucrează la căldurică, pentru că avem ateliere în care se fac reparațiile, sigur că nu este același efort ca și acum. Acum merită să le dau 15.000 de lei în mână pentru că ei lucrează, până la urmă, când ajung și parchează combina, deja au două schimburi pe zi. Nu este mult, dar în multe părți nu se câștigă salariul acesta. Haideți să facem toți, pentru că producțiile, cel puțin la noi în zonă, sunt bune, și trebuie să aducem românii acasă”, a mai spus Dimitrie Muscă.