- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Salariile bonelor din București explodează în toamna acestui an! Sumele sunt cu adevărat impresionante

09 Sep, 19:33 • Preda Silvia
Cât câștigă bonele în București în 2024? Veniturile ating noi recorduri.
Salariile bonelor din București explodează în toamna acestui an! Sumele sunt cu adevărat impresionante

Bonele din București au salarii care uimesc piața muncii. Cererea este tot mai mare, iar bonele ajung la câștiguri remarcabile lună de lună, scrie cancan.ro. Numarul mic al locurilor în grădiniţele şi creşele din țara noastră este o problemă.

Mulți părinți care nu au cu cine lăsa copilul sunt în căutare de bone. În trecut, bonele nu era căutate și nici salariile lor nu erau prea atractive. Anii trecuți o bonă primea lunar aproximativ 2.000 de lei, dar în 2024 cererea tot mai mare de bone a dus la creșterea salariilor.

Din ce în ce mai mulți părinți din București căută o bonă și sunt dispuși să ofere bani frumoși celor care vor avea grijă de micuții lor.

Citește și: Salarii regale în „epoca lui Ceașcă”. Ce sume împărtășeau Elena și Nicolae Ceaușescu în 1989, comparativ cu cele de azi

Bonele sunt din ce în ce mai căutate în București

Bonele din București au salarii mari
bonă

Astfel, salariul unei bone, în septembrie 2024, se ridică la peste 5.000 de lei/ lună. De exemplu, un părinte care locuiește în Sectorul 1 al Capitalei a postat un anunț pe OLX în care scrie că are nevoie de o bonă pentru copil, full time. Părintele în cauză oferă salariu de 5.500 de lei/ lună. Un altul oferă un salariu de 6.000 de lei celei care îi va lăsa în grijă fetița sa de doi ani.

Un părinte care locuiește în zona Pipera din București este și el în căutare de o bonă și oferă un salariu cuprins între 4.500 – 5.000 de lei, în funcție de experiența bonei. Alt părinte oferă un salariu de 4.000 de lei pentru o bonă care va lucra doar 5 ore pe zi, de luni până vineri.

Sunt și bone care lucrează doar sâmbătă și duminică, câte șase ore. Ele primesc un salariu de 2.000 – 2.300 de lei/lună. Conform sursei citate, o bonă care lucrează doar 4 ore, în timpul săptămânii, primește până la 3.000 de lei.

Bonele din familiile de antreprenori sau corporatişti sunt plătite cel mai bine. Părinţii cu venituri medii spre mici găsesc cu greu bone dispuse să accepte un salariu sub 3.000 de lei.

Vezi și: Cu câte salarii poți cumpăra un apartament în București, în 2024. Topul celor mai accesibile orașe din România